Primăria Carei promovează doar titlurile în limba maghiară de la librăria din subordinea sa

• publicat la: 12 august 2020
Primăria Carei promovează doar titlurile  în limba maghiară de la librăria din subordinea sa

Primăria Carei, organizație guvernamentală românească, are două pagini de Facebook, una în limba română și o alta  în limba maghiară. Evident că nu conțin informații identice. Mai ales când vine vorba despre omagierea lui Mihai Eminescu la Carei de către Asociațiunea ASTRA sau de promovarea de cărți românești de la librăria orașului.

Pe pagina  în limbă maghiară a Primăriei Carei  se promovează titluri de cărți în limba maghiară de la librăria orașului  din subordinea Primăriei așa cum apare în captura de imagine de mai sus. Postarea e de acum 5 zile timp în care nu apare  nimic similar pe pagina  în limba română a Primăriei Carei.

Pe pagina  în limba română a Primăriei Carei nu se promovează niciun titlu de carte de la librăria orașului din subordinea Primăriei.

Buna înțelegere  și toleranța la care fac apel slugile primarului când apar materiale deranjante  în Buletin de Carei despre abuzurile din administrația locală  sunt acum călcate în picioare.

Românii din Carei nu au parte din partea conducerii orașului de tratament egal cu cetățenii maghiari. Elevii români nu au acces la clasele profesionale de tip DUAL de la Liceul Simion Bărnuțiu pentru meseria de tapițer sau cele solicitate de societatea Steiger SRL. Nici conducerea Primăriei Carei nu asigură un model civilizat de comportament nediscrimantoriu pe criterii etnice când vine vorba de promovat librăria orașului așa că le transmitem ..sincer…RUȘINE să vă fie!

Nativii careieni știu că la conducerea orașului nostru au fost mereu un român și un maghiar, exceptând perioadele de ocupație austro-ungară și hortystă. De la preluarea mandatului din 2008 a evazionistului Kovacs nu a mai fost acceptat niciun român la conducerea orașului, Kovacs afirmând în 2016 că ,,până vrea să fie Keizer viceprimar până atunci el va fi,,.

Rămâne de văzut care dintre candidații de la alegerile locale din 27 septembrie 2020 va dori să ia atitudine împotriva prigoanei românilor mai ales pe tărâm cultural.

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu