Focare de pestă porcină depistate la Sanislău, Pir și Ardud Vii

• publicat la: 30 iunie 2020
Focare de pestă porcină depistate la Sanislău, Pir și Ardud Vii

În cadrul ședinței săptămânale desfășurată astăzi, prefectul Radu Bud a analizat împreună cu șefii structurilor M.A.I. dispoziția secretarului de stat nr.I/1465/26.06.2020 privind aplicarea măsurilor din competența structurilor M.A.I. în contextul evoluției situației epidemiologice veterinare generată de răspândirea pestei porcine africane. La nivelul județului există în prezent trei focare active de pestă porcină africană în localitățile Ardud Vii, Pir și Sanislău la porcul domestic pentru care se aplică procedurile specifice de eradicare a bolii.

În ultimele zile, polițiștii de frontieră se confruntă cu un nou val de refugiați care forțează punctele de trecere a frontierei în drumul lor spre Occident. Prefectul a solicitat o atenție sporită și vigilență maximă la frontieră pentru stoparea acestui fenomen infracțional, inclusiv filtre pe drumurile din județ.

Polițiștii sătmăreni vor acționa în această perioadă prin controale în domeniul alimentației publice pentru prevenirea și combaterea fenomenului evazionist și respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

În ceea ce privește numărul persoanelor infectate cu COVID-19, la nivelul județului Satu Mare până în prezent sunt înregistrate 76 de persoane, nici un caz nou în ultimele 7 zile, ceea ce clasează județul nostru printre județele cu cel mai mic număr de persoane confirmate pozitiv la nivel național, fapt care denotă că sătmărenii au respectat măsurile dispuse de autorități. Până în acest moment au fost efectuate aproape 8.000 de teste, respectiv peste 6.500 de persoane testate.  Pentru a păstra sub control situația îmbolnăvirii cu noul coronavirus și evitarea răspândirii acestuia, prefectul îndeamnă sătmărenii să respecte în continuare măsurile de distanțare socială și să poarte măști de protecție în spațiile închise și le mulțumește pentru conduita avută.

Lasati un comentariu