Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Satu Mare despre pesta porcină în fondurile de vânătoare

• publicat la: 30 ianuarie 2020
Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Satu Mare despre pesta porcină în fondurile de vânătoare


În data de 30 ianuarie, subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, a convocat ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare, având în vedere apariția unor noi cazuri de Pestă Porcină Africană la mistreți în județul Satu Mare, în Fondul de vânătoare 21 Viile Satu Mare, Fondul de vânătoare 26 Runc și Fondul de vânătoare 32 Giungi.

Subprefectul a supus aprobării membrilor CLCB Decizia nr. 02/30.01.2020 prin care s-a aprobat Planul de măsuri actualizat pentru controlul bolii Pesta Porcină Africană la mistreți în județul Satu Mare și a dispus transmiterea de urgență a acestora către Unitățile Locale de Sprijin de la nivelul Unităților Administrativ-Teritoriale din județ, către gestionarii Fondurilor de Vânătoare și Garda Forestieră Oradea.

Planul de măsuri pentru controlul bolii pentru Pesta Porcină Africană la mistreți în cele trei Fonduri de vânătoare stabilește catagrafierea mistreților, punerea sub supraveghere a exploatațiilor de porci din zonele afectate, precum și măsuri de biosecuritate în fondurile de vânătoare din zonele neafectate de pestă.

Lasati un comentariu