Liturghie Arhierească cu ocazia Hramului Mănăstirii Scărișoara Nouă. VIDEO

• publicat la: 24 iunie 2020
Liturghie Arhierească cu ocazia Hramului Mănăstirii Scărișoara Nouă. VIDEO

Astăzi a avut loc la Mănăstirea Scărișoara Nouă Sfânta Liturghie Arhierească  cu ocazia Hramului Mare – “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Creştinii au fost conduşi în rugăciune de Preasfințitul Părinte Iustin Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Eparhiei, alături de un sobor de preoți.

Alături de credincioșii veniți din toate localitățile județului dar și din cele învecinate au fost prezenți Prefectul Radu Bud, primarul Cosmin Varga, directorul cancelariei  prefectului, Adrian Cozma.

O sărbătoare a sufletului dar și a portului popular având în vedere varietatea de costume populare din multe zone folclorice românești. Un grup de tulnicărese au întregit atmosfera de sărbătoare aducându-ne aminte că suntem în zona moților de câmpie.

Pelerinii au fost omeniți la final cu bucate tradiționale ambalate conform normelor și regulamentelor  în vigoare pentru această perioadă a pandemiei.

GALERIE FOTO

Sfântul Ioan Botezătorul încheie lungul şir al profeţilor Vechiului Testament. S-a născut din făgăduinţă sfântă, fiind fiul arhiereului Zaharia şi al cuvioasei Elisabeta, rudenia Maicii Domnului. Aflându-se Elisabeta înaintată în vârstă, Dumnezeu s-a îndurat de rugăciunile ei și ale soţului ei, dăruindu-le un prunc, a cărui naştere s-a vestit prin Arhanghelul Gavriil, cel ce i-a binevestit şi Sfântei Fecioare Maria, Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Biserica îl cinsteşte pe Sfântul Ioan, «Îngerul Pustiei», ca pe cel ce a deschis calea Domnului şi a mers mai înainte la iad, ca să binevestească Învierea. Iar o dată cu el îi cinsteşte și pe fericiţii săi părinţi, care au împlinit toată dreptatea Legii celei Vechi, din care Legea cea Nouă a crescut ca o împlinire dumnezeiască şi ca o arvună a Ierusalimului ceresc.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu