Prefectura Satu Mare anunță deschiderea Spitalului Carei

• publicat la: 6 iunie 2020
Prefectura Satu Mare anunță deschiderea Spitalului Carei

După ce aparatul pentru testare Covid 19 achizitionat  din bugetul careiana fost dat în folosință gratuită spitalului județean Satu Mare se trece la deschiderea Spitalului Municipal Carei. ,,Marele laborator,, în care trebuia să se transforme spitalul Carei a fost doar  o fumigenă. Spitalul Municipal Carei își reia activitatea din 9 iunie 2020 fără aparatul de testare Covid 19 și fără vreo intenție a conducerii de a acredita laboratorul de analize de la spitalul careian.

COMUNICAT

Spitalul Municipal Carei, cu rol de spital-suport Covid-19 pentru județul Satu Mare în ultimele luni, va începe în cel mai scurt timp tratarea tuturor pacienților prin deschiderea, în mod gradual, a secțiilor de specialitate.
Acest lucru este posibil datorită evoluției pozitive a numărului de infectări cu noul coronavirus în județul Satu Mare, respectiv un singur caz pozitiv în ultima perioadă dar și a numărului foarte mic de cazuri pozitive tratate în spitalul-suport de la Carei în acest moment.
Ieri, 05.06.2020, specialiștii din cadrul DSP Satu Mare împreună cu echipa de la Spitalul Municipal Carei au făcut o analiză, și a rezultat că se pot sigura fluxuri complet separate de acces și de tratament în condiții de maximă siguranță și pentru pacienții non-covid.

Astfel, începând de marți 09.06.2020, în condiții limitate de acces și cu deschiderea temporizată a secțiilor se va începe tratarea pacienților din zonă la Spitalul Municipal Carei.

Instituția Prefectului mulțumește autorităților locale și cadrelor medicale pentru implicare și nu în ultimul rând careienilor pentru înțelegere, răbdare și spiritul civic de care au dat dovadă.

Lasati un comentariu