30 august, zi de doliu pentru românii din Transilvania de Nord. Imnul refugiaților

• publicat la: 30 august 2020
30 august, zi de doliu pentru românii din Transilvania de Nord. Imnul refugiaților

30 august, zi de doliu în istoria poporului român. Au fost cedate teritorii românești Ungariei horthyste. Românii din aceste teritorii au fost lăsați pradă atrocităților ocupanților horthyști.

Asociația românilor  refugiati, expulzați și deportați în 1940 filiala Carei  în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare va comemora la data de 30 august  2020 victimele ocupației hortyste din România cu gândul la alte  zeci de milioane de oameni din întreaga lume deportați, torturați, privați de libertate, de drepturile fundamentale și chiar uciși în urma acțiunilor abuzive și criminale ale regimurilor dictatoriale care au umbrit istoria secolului trecut.

Mărturiile despre perioada ocupației hortyste sunt cutremurătoare. Încă mai sunt  împărtășite prin viu grai de cei care au trăit acele vremuri. Teroarea nu poate fi uitată. Mai există și azi persoane care desconsideră suferințele poporului român și care fac apologia regimurilor totalitare.

Duminică, 30 august 2020, ne vom aduna  în curtea bisericii Sf.Apostol Andrei din Carei pentru un serviciu religios și un moment comemorativ. Sunt așteptați toți cei animați de sentimente de compasiune dar și de respect  la adresa românilor care NU au renunțat la identitatea lor națională și au apărat-o de multe  ori cu prețul vieții.

30 august 1940 – 30 august 2020.

comentarii

de Popescu la 5 septembrie 2020 - 16:09

Și noi românii trebuia să zbieram că apucații că 30 august 1940 este zi de doliu național și să arborăm steagul national in berna.De ce nu sărbătoresc ungurii 30 august.Se simt cu musca pe căciulă.In 18 dec.1918 sa cedat Ardealul românilor fara sa se urneasca un fir de par din capul ungurilor ba dimpotrivă 50 de familii românești din Belis au fost masacrate de unguri drept răzbunare că li se lua Ardealul.

Lasati un comentariu