Carei, orașul AMBROZIEI

• publicat la: 26 august 2020
Carei, orașul AMBROZIEI

Careiul  nu mai este din 2011  ,,orașul florilor,, dar a adevenit acum orașul ambroziei.

Ambrozia este întâlnită în muncipiul Carei la tot pasul, de la periferie și până în zonele centrale unde există ronduri întregi din această specie.

Planta numită ambrozie este deosebit de periculoasă mai ales pentru cei care suferă de alergii. Combaterea ambroziei este reglementată de lege doar că la Carei nimeni nu are curajul să aplice legile  în vigoare mai ales în apropierea alegerilor locale. UDMR este dorit ca aliat de toate partidele aflate la guvernare și de aici incapacitatea autorităților de a aplica legea în orașul cu conducere exclusiv UDMR.

Pentru cei care nu ştiu istoria  orașului, le aducem la cunoștință că  în anul 1974, în oraşul Carei au fost plantate  30.000 de tufe de trandafiri în timpul mandatului de primar de 7 ani al lui Corneanu Ioan.

Potrivit celor declarate de acesta, ”am dorit ca să sădesc  un trandafir pentru fiecare locuitor al oraşului dar şi pentru cei care vin să viziteze oraşul”.

Trandafirii plantaţi la acea vreme au fost mereu întreţinuti şi împrospătaţi de-a lungul anilor pentru a  bucura mereu ochiul celui ce îi priveşte. Nimeni dintre cei care au vizitat sau tranzitat oraşul nu a rămas insensibil la farmecul lor, cu timpul oraşul  atrăgându-şi  denumirea de Oraşul Florilor.

https://www.buletindecarei.ro/2012/04/nume-de-codtrandafirul.html

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu