Început anemic de campanie electorală la Carei

• publicat la: 28 august 2020
Început anemic de campanie electorală la Carei

Prima campanie electorală care se desfășoară în pandemie a început vineri, 28 august 2020. Început anemic  de campanie electorală la Carei spre deosebire de mun.Satu Mare unde panourile de afișaj au fost deja luate cu asalt de candidați.

Printr-o dispoziție a primarului, la Carei au fost diminuate panourile de afișaj față de alți ani. Lipsesc panouri de afișaj în cartierul Mihai Viteazul I, II, în cartierul Republicii, pe strada Mihai Viteazul colț cu Gheorghe Lazăr, pe strada Căplenilor colț cu Agoston, în piața Cloșca, lângă fosta școală nr.4 de pe strada Agrară.

Acesta e respectul acordat careienilor din partea administrației exclusiv UDMR. Să fie așa de mare frica de oameni informați? Altfel nu se explică reducerea drastică a panourilor de afișaj din oraș, zone întregi fiind descoperite.

 

În campania electorală, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă. Mijloacele folosite în campanie nu pot contraveni legii.

La Carei nu mai avem studio al Radio Transilvania, emisiile având loc din studioul sătmărean iar partidele și candidații au primit indicații de tip ultimatum din partea consilierului primarului Kovacs în ce privește partea de promovare.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu