A doua comemorare a Eroului Național Avram Iancu la Carei

• publicat la: 10 septembrie 2020
A doua comemorare a Eroului Național Avram Iancu la Carei

Comemorare sobră a Eroului Național Avram Iancu la Carei în organizarea Primăriei Carei prin Direcția de Cultură. La cea de-a doua  comemorare au venit toate partidele politice aliniate indicațiilor consilierului primarului precum și secretarul Protopopiatului Carei, părintele Valer Pop.

Evenimentul a avut loc pe platoul din fața ansamblului monumental Avram Iancu reabilitat prin proiectul consilierului Ilie Ciută.

Pentru parastasul în memoria lui Avram Iancu organizat de către Primăria Carei s-au tras clopotele de la biserică nu și pentru parastasul ridicat de către asociațiile culturale românești unde au avut curajul de a sluji doar preoții pensionari ortodocși.  La cele 10 coroane de flori depuse duminică, 6 septembrie 2020, s-au adăugat cele depuse de Primăria Carei prin Direcția de Cultură, Asociația cadrelor militare în rezervă împreună cu Asociația Unirea 2009 Carei, partidele PSD,PNL și ALDE.

Programul artistic a fost asigurat de către Adrian Pașca și două tinere de la Casa de Cultură, Abrudean Andrea și Silaghi Claudia, toți îmbrăcați în alb și negru, fără fir de tricolor.

Trăiască Duhul lui Iancu!

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/09/eroul-national-avram-iancu-a-fost-comemorat-la-carei.html

Lasati un comentariu