Comemorare și parastas în memoria lui Avram Iancu la Carei

• publicat la: 13 septembrie 2019
Comemorare și parastas în memoria lui Avram Iancu la Carei

Duminică, 15 septembrie 2019, de la ora 12,15, pe platoul din fața monumentului închinat Eroului Național AVRAM IANCU  va avea comemorarea acestuia în mod tradițional românesc.

Organizatorii evenimentului sunt asociațiile cultural patriotice din zona Carei care au trimis invitații pentru săvârșirea parastasului către toate bisericile ortodoxe din municipiu și din împrejurimi dar și celor românești greco-catolice. Așa cum au procedat an de an.

Sunt așteptați să participe toți cei care simt românește, toți cei pătrunși de Duhul lui Iancu, Eroul Național. Participanţii sunt rugaţi ca pe cât posibil să vină îmbrăcaţi tradiţional şi cu steaguri tricolore.

Asociațiile cultural patriotice românești organizează fiecare eveniment fără susținere oficială ci doar prin bunăvoința unor oameni de bine iubitori de neam și țară românească.

Eroul Național Avram Iancu va fi comemorat an de an și la Carei, capitala moților de câmpie. Datorită prezentării acțiunilor de omagiere a Eroului Național Avram Iancu la Carei, pagina de Facebook a Buletin de Carei este  raportată frecvent dar fără a provoca teamă în a continua.

“Iancu n-are duh să moară,

Duhul lui îi duh de ţară

Şi-n veci, pururi n-o să piară!”

http://www.buletindecarei.ro/2017/09/dormi-avrame-linistit-neamul-tau-nu-a-murit-comemorare-avram-iancu-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/atac-impotriva-buletin-de-carei-dupa-prezentarea-actiunii-de-comemorare-a-revolutionarilor-avram-iancu-si-simion-barnutiu.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/09/avram-iancu-comemorat-la-carei.html

Lasati un comentariu