Amenințări după incidentul de la catargul de lângă bustul lui Avram Iancu din Carei

• publicat la: 18 septembrie 2020
Amenințări după incidentul de la catargul de lângă bustul lui Avram Iancu din Carei

După depunerea sesizării privind încercarea de coborâre a drapelului național de pe unul dintre catargele din jurul ansamblului monumental Avram Iancu, am fost sunată și amenințată că ,,vom vorbi altfel,,  de unul dintre părinții celor doi tineri în cauză. De atunci sunt hărțuită cu tot felul de mesaje  trimise pe telefonul mobil. Mi se cere să le prezint lor dovezile pe care le am pentru că dacă refuz..,,ve ti suporta consecintele si nu glumesc,,.

,, In momentul de fata fara dovezi sunteti incadrata la calomnie la injosirea unor persoane fara dovezi si la discriminare rasiala…din nou va spun nu glumesc,,…..

,,Cre deti ma nu  v ati pus cu unul care nu stie, de aceea va rog daca aveti dovezi sa  mi le trimiteti  daca nu vom vorbi altfel,,

,,Cei doi copii sunt traumatizati din cauza dvs..nu pot sa iasa pe strada..maine am sa merg cu amandoi la psiholog,,….

,,in primul rand maine vine la noi cineva ca sa faca ancheta sociala sa vada ca copii nu is maghiari..doi la mana azi am vb cu politistul care a venit la fatza locului atunci seara  si a constatat ca nu e nici o problema cu steagurile deci a ti mintit….,,…..etc.

Sub atenta manipulare a unui analfabet funcțional  bine remunerat de un grup de interese, unii careieni au căzut în capcană și  se dau în spectacol în loc să respecte domeniul public și drapelul național  și să citească integral un text înainte de a se arunca  pe taste.

Am încredere că  Poliția Municipală Carei va gestiona corect tot acest incident mai ales că are acces  la camerele de supraveghere. Poate chiar mai repede decât în cazul amenințărilor cu moartea din 12 februarie 2020.Tânărul care mi-a adus acuzații legate de consumul de apă doar pe baza compunerilor citite pe blogul consilierului primarului evazionist va trebui să le susțină în instanță chiar dacă este  minor.

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, în jurul orei 21,25, doi tineri au umblat  la dispozitivul montat pe catarg pentru ridicarea steagului național. Potrivit imaginilor, au reușit să îl și coboare cu 1 m, moment  în care au fost  abordați de careieni cu spirit civic așa că au plecat imediat de acolo.

De frica repercusiunilor, au înlocuit ulterior brida de prindere, pe furiș, doar că aceea nu coincidea cu brida de la celălalt catarg care a fost  montat concomitent cu cel vizat de tineri.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu