Felicitări tinerilor cu atitudine! Puține facilități la Carei pentru persoanele cu handicap locomotor

• publicat la: 12 septembrie 2020
Felicitări tinerilor cu atitudine! Puține facilități la Carei pentru persoanele cu handicap locomotor

Dați o șansă și persoanelor cu handicap locomotor care locuiesc în Carei! Nu trebuie să ne ruşinăm să spunem lucrurilor pe nume. Pentru că ne pasă. Luați atitudine pentru a determina conducerea orașului să ușureze deplasarea celor cu handicap locomotor. Și ei plătesc taxe și impozite locale și au dreptul la condiții normale pentru a se putea deplasa prin oraș.

Felicitări tinerilor care au reacționat și au ajutat persoana cu piciorul amputat!

Fogaș Emilian participă la toate acțiunile culturale din Carei chiar dacă deplasarea nu e tocmai ușoară. Pe pagina sa aduce  mulțumiri celor care l-au ajutat atunci când a avut nevoie.

 

Astazi am pățit ceva extraordinar – sunt persoana cu amputatie de picior , mă descurc la cumparaturi cu un triciclu electric dar nu pot intra în toate magazinele – nu sunt amenajate- stau afara si astep să vina vânzătoarea sau alta persoana sa ma ajute – Oameni mai există omenie și empatie – după vreo 15 de asteptare, timp in care lumea iesea si intra in magazin- nu ziceau nimic – nu apaream în filmul lor – apare o domnisoara cam 16/17 ani si mă întreaba ce as dori din magazin – îi spun și îi mulțumesc din inima , la doua minute apare un tânăr ‘- la fel procedeaza , îi multumesc și îi spun că domnisoara mă ajută la cumparaturi- a zis bine poate altadata. Da încă mai avem o șansă !!!

Dreptul la un spațiu public accesibil este un drept fundamental al persoanelor cu dizabilități, și totodată un drept cheie deoarece permite exercitarea celorlalte drepturi. Lipsa accesibilizării constituie discriminare, cea mai clară definiție în acest sens fiind dată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Lipsa accesibilizării este o problemă majoră în mun.Carei unde se  condamnă persoanele cu dizabilități la izolare, descriind un cadru de discriminare permanentă și sistematică a acestora. Puține treceri de pietoni sunt accesibile celor care se deplasează în cărucior cu rotile, situație ce se regăsește  și în cazul unor magazine.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu