Nici în mormânt nu au liniște la Carei dascălii români. Au dispărut mormintele protopopilor George și Romulus MARCHIȘ

• publicat la: 3 septembrie 2020
Nici în mormânt nu au liniște la Carei dascălii români. Au dispărut mormintele protopopilor George și Romulus MARCHIȘ

Ieri, 2 septembrie 2020, consilierul Ilie Ciută a achitat taxa de prelungire cu 20 de ani a închirierii mormântului dascălului român Ioan Szuhanyi din cimitirul central. Astăzi, administrația cimitirului a luat jos eticheta cu ,,Expirat,, și unde credeți că a mutat-o?

Pe mormântul unui alt dascăl român, Constantin Albu din Hotoan.

Așa arătau ieri mormintele celor doi dascăli renumiți.

Așa arătau astăzi, 3 septembrie 2020

Cimitirul este plin de morminte aflate în stare mai avansată de degradare decât cele ale dascălilor români dar eticheta  de ,,Expirat,, apare doar pe mormintele lor.

Discriminarea se regăsește și în cazul aleilor care în partea românească sunt mizerabile în timp ce  în cealaltă parte a cimitirului sunt asfaltate.

Nici în mormânt  nu pot avea liniște românii!

Se dorește a se elimina din cimitir orice urmă de intelectual român la Carei!

Cui ați dat  mormintele preoților români George și Romulus MARCHIȘ????

Doi protopopi de Carei, tată și fiu, intelectuali de marcă ale căror morminte au dispărut subit din cimitirul unde au fost înmormântați.

Romulus Marchiș a fost conducătorul delegației românilor careieni la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia. A fost un aprig luptător pentru drepturile românilor din Carei și zona înconjurătoare. La data de 20 februarie 1919 a fost încarcerat pentru atitudinea sa, pentru că nu a acceptat deznaționalizarea românilor și a fost eliberat atunci când aici s-a instaurat administrația românească, la data de 27 aprilie 1919.

Veșnica lor pomenire din veac în veac!

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/09/mormantul-unui-dascal-roman-salvat-de-la-desfiintare-la-carei.html

comentarii

de Glasul.info la 3 septembrie 2020 - 21:51

Când va “expira” UDMR-ul, abia atunci vor avea liniște și românii, și cei din morminte, și cei care se chinuie să trăiască, abandonați de un stat român imbecil și inconștient, la mila unor extremiști și șovini fără seamăn pe această lume…

Lasati un comentariu