Primăria Carei accesează proiecte doar pentru Castel. Nimic pentru Ianculești

• publicat la: 17 septembrie 2020
Primăria Carei accesează proiecte doar pentru Castel. Nimic pentru Ianculești

Deși satul Ianculești aparține de Primăria Carei, conducerea exclusiv UDMR a acesteia nu accesează niciun proiect pentru reabilitare Cămin Cultural Ianculești sau pentru introducere apă potabilă sau pentru redeschiderea grădiniței. Niciun candidat pentru Primăria Carei nu a îndrăznit să ia atitudine pentru politica de deznaționalizare aplicată de administrația UDMR satului Ianculești.

Românilor din Ianculești li se refuză dreptul de a beneficia de  un Cămin Cultural așa cum are fiecare comunitate rurală.

Primăria Carei anunță pe pagina sa că va  beneficia de o finanțare nerambursabilă de 150.000 de euro în vederea realizării documentației tehnice integrale, incluzând toate studiile de specialitate, aferente investiției ”Dezvoltarea integrată și durabilă a patrimoniului și turismului cultural în municipiul Carei – Complex Castel Karolyi și Parc dendrologic”.

Aceste documentații tehnice vor sta la baza unei cereri de finanțare în valoare de 10 milioane de euro, care va fi depusă în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027.

,,Vom întocmi un proiect frumos, prin care vom reabilita turnul de apă și casa slugilor, dându-i acesteia din urmă o destinație utilă. Vom continua dotarea și reabilitarea parcului dendrologic. Ne propunem ca o parte din finanțare să fie investită în continuarea reabilitării castelului, începând de la pivniță până la etajul doi. De asemenea, vrem să investim sume importante în modernizarea și dotarea muzeului”, a declarat primarul evazionist Eugen Kovacs.

Când a fost vorba de reabilitat Monumentul Ostașului Român în anul 2014 primarul Kovacs a cedat dreptul de proprietate asupra acestuia către Consiliul Județean, pe perioada desfășurării lucrărilor, pentru a nu apare Primăria Carei ca fiind autorul reabilitării importantului monument de for  public.

Școala din satul Ianculești a fost demolată cu concursul consilierului Ionuț Oneț iar terenul pe care este cimitirul satului Ianculești a fost cedat de către Parohia Ortodoxă Primăriei Carei. Preotul Sorian care s-a împotrivit cedării acestui teren a fost scos la pensie și înlocuit fără concurs cu fratele consilierului Oneț, candidat la Primăria Carei.

Reabilitarea Castelului Carei a absorbit fonduri de 5 milioane de euro dar deși recepția a fost semnată și banii încasați încă mai sunt încăperi neterminate.

https://www.buletindecarei.ro/2018/07/cine-a-profitat-de-fondurile-pentru-reabilitare-castel-karolyi-din-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2019/01/camere-de-hotel-la-castel.html

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu