Conducerea județului impune maxim 6 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite. Cine numără persoanele care stau la masa de ședințe din Prefectură?

• publicat la: 21 decembrie 2020
Conducerea județului impune maxim 6 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite. Cine  numără persoanele care stau la masa de ședințe din Prefectură?

Copiii noștri nu pot participa la cursuri efectiv în sălile de clasă, așezați frumos în bănci, ascultând indicațiile  unui cadru didactic ci sunt obligați să ,,facă școală online,,.

Ceea ce copiilor noștri nu li se permite li se permite mai marilor județului care se întrunesc de câte ori doresc, adică ,,se impune,, . Imaginile ne arată o sală ticsită de persoane care reprezintă autoritățile județene și guvernamentale.

Pentru ei nu există varianta online? ,,Curat murdar,, cum ar spune Caragiale, mereu actual.

Ni se dau indicații prețioase de sărbători, cu cine avem voie să ne întâlnim și câți să stăm la o masă.

Mai mult, restaurantelor li se impun fel de fel de restricții privind  numărul persoanelor ce pot lua loc la o masă, dacă sunt sau nu din aceeași familie. Numărați câte persoane stau în jurul mesei de ședință din cadrul Prefecturii Satu Mare și câți dintre ei or fi din aceeași familie?

Ar fi foarte binevenită o statistică privind  numărul cazurilor de gripă de anul trecut, numărul deceselor cauzate de această boală precum și măsurile luate pentru prevenirea  și combaterea gripei din anii precedenți, o boală contagioasă care a răpus un număr însemnat de persoane.

Acesta este Comunicatul oficial remis

Prefectul Radu Bud a analizat în cadrul ședinței săptămânale, împreună cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, aplicarea măsurilor dispuse prin Hotărârea nr. 58 din 11.12.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare și măsurile pe care sătmărenii trebuie să le respecte în continuare pe perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Conducerea județului roagă sătmărenii să susțină efortul depus până în prezent de noi toți, respectiv sărbătorile să le petreacă în familie, să evite petrecerile, vizitele sau orice alte aglomerări de persoane, rezultatele de până acum ne plasează într-un orizont optimist, rata de îmbolnăvire fiind de 1,82 la mia de locuitori la nivelul întregului județul.

În municipiul Satu Mare, având în vedere incidența de 3,19 la mia de locuitori, toate restricțiile instituite până în acest moment rămân în vigoare.

Astfel, reamintim operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, că își pot organiza și  desfășura activitatea în intervalul orar 05,00-21,00.

În municipiul Satu Mare, rămâne interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. În intervalul orar 6:00 – 23:00, se permite comercializarea produselor în sistem “take-away” (la pachet) și/sau catering, precum și în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepţia celor care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În toate localitățile județului se vor respecta măsurile de prevenire și combatere a infecțiilor generate de COVID-19 în funcție de incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, (cuprinsă între 0,0-1,5/1000 locuitori sau 1,5-3/1000 de locuitori), conform Hotărârii nr. 58 din 11.12.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare.

Lasati un comentariu