Udemeriştii din Guvern au depus jurământ pentru patrie dar cer drepturi sporite

• publicat la: 29 decembrie 2020
Udemeriştii din Guvern au depus jurământ pentru patrie dar cer drepturi sporite

Nici vorbă de muncă în folosul poporului român din partea udemeristilor în primele zile de la instalarea  în fotoliile de miniștri. Prima declarație a lui Cseke Attila de după depunerea  jurământului prin care se obliga să slujescă patria a fost pentru sporirea drepturilor minorității din care face parte.

Nu pentru respectarea legislației de către cei din subordinea sa inclusiv membrii UDMR din teritoriu cum e cazul la UAT Carei.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi a Administraţiei, Cseke Attila, a declarat la preluarea mandatului, că aplicarea Codului administrativ va fi analizată în ansamblu, existând „câteva chestiuni punctuale” referitoare la drepturile câştigate ale minorităţilor modificate de Guvernul Dăncilă prin OUG 57/2019, unde crede că „va trebui intervenit”.

„Vom face o analiză legată de aplicarea Codului administrativ în ansamblu. (…) Sunt câteva chestiuni punctuale, pe care şi eu le cunosc ca parlamentar, unde credem noi că va trebui intervenit. Vom face această analiză, care va fi una amplă, pe multe aspecte. Este o problemă cu forma în care a ieşit Codul administrativ prin OUG 57/2019 – un drept care era conferit minorităţilor naţionale aflat în vigoare din 2006 a fost desfiinţat. Este vorba de drepturi câştigate. Acest principiu al dreptului câştigat, existent în dreptul european şi în legislaţia din România, prin care dacă ai atins la un moment dat o anumită pondere a minorităţii respective într-o anumită unitate administrativ-teritorială, această pondere, ca şi drept, rămâne drept câştigat şi după ce eventual acea pondere nu mai există”, a explicat noul ministru al Dezvoltării.

Adică la Ministerul Dezvoltării din România prioritatea este obținerea de drepturi pentru minoritari? Să vină Cseke Attila încă o  dată la Carei să vadă că primarul președinte al UDMR refuză românilor să aibă în Sala Festivă simboluri ale culturii locale, refuză însemnele naționale pe plăcile oficiale de pe clădirea Primăriei, refuză placa comemorativă cu numele delegaților români careieni participanți la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 pe clădirea unde a avut loc adunarea de alegere a lor și refuză ASTRA amplasarea pe domeniul public a unui catarg cu drapel românesc precum și punerea în valoare a Monumentului Ostașului Român și a bustului lui Simion Bărnuțiu.

După favorurile acordate de PSD celor de la UDMR, vezi Codul Administrativ, în speranța unui sprijin necondiționat a venit acum rândul PNL să se gudure  pe lângă UDMR pentru a le susține alianța cu USR.

Pentru limba română și identitatea națională s-au jertfit toți eroii noștri iar acum, politicienii români ai momentului, calcă în picioare sacrificiul lor.

Preotul Romulus Marchiș a fost agresat și închis pentru că lupta pentru drepturile românilor din zona Carei. Până și mormântul său a fost distrus în cimitirul central din Carei.

Va continua prigoana împotriva românilor în localitățile cu conducere UDMR?

 

Lasati un comentariu