Alianța PNL-UDMR-USR a votat în comisii împotriva acordării de despăgubiri fermierilor afectați de secetă

• publicat la: 26 februarie 2021
Alianța PNL-UDMR-USR a votat în comisii împotriva acordării de despăgubiri fermierilor afectați de secetă

După ce a promis fermierilor că va ține seama de doleanțele lor, ministrul agriculturii Adrian Oros a votat împotriva acordării de despăgubiri celor afectați de secetă.

Amendamentele pentru plata despăgubirilor de secetă au fost respinse în cadrul Comisiilor de specialitate reunite din cadrul Parlamentului.

Pe fondul protestelor din capitală ale agricultorilor, Ministerul Agriculturii a transmis la data de 18 februariae 2021 că a discutat, la începutul săptămânii respective, despre acordarea despăgubirilor pentru culturile afectate de seceta din primăvara anului 2020, cu reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare, din care fac parte mai multe organizații, dar nu și Asociația Forța Fermierilor.

„Cu această ocazie, s-a convenit ca reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare să transmită în cel mai scurt timp propunerile lor de soluții și mecanisme alternative privind acordarea despăgubirilor pentru culturile de primăvară, menite să vină în ajutorul fermierilor”, precizează Ministerul într-un comunicat de presă.

Este vorba de sume curprinse între 800-900 de lei pentru hectarul calamitat, însă au fost declarate peste 1,2 milioane de ha calamitate.

„Suma de un miliard de lei necesară pentru ca fermierii să își poată începe lucrările agricole și pentru plata datoriilor către furnizori, nu este prevăzută în proiectul Legii Bugetului de Stat, aflat în dezbatere publică”, susțineau în cadrul protestului din capitală  reprezentanții Asociației fermierilor.

 

Lasati un comentariu