Primarul evazionist care s-a înghesuit la poze cu ministrul agriculturii dar nu l-a condus la culturile compromise ale fermierilor de rând

• publicat la: 17 iulie 2022
Primarul evazionist care s-a înghesuit la poze cu ministrul agriculturii dar nu l-a condus la culturile compromise ale fermierilor de rând

Ca de obicei, fermierii de rând rămân înafara interesului mai marilor zilei care s-au înghesuit la marii fermieri.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat în data de 16 iulie într-o vizită de lucru fulger în județul Satu Mare.

Acesta s-a deplasat în zona Tășnad- Carei pentru a vedea în câmp situația culturilor agricole afectate de secetă și pentru a se întâlni cu primarii din localitățile din zonă, cu agricultorii și fermierii sătmăreni.

Ministrul a fost însoțit de prefectul județului Satu Mare, Radu Roca și de directorul de Cancelarie, Radu Iancu.

La poze s-a înghesuit și primarul evazionist Kovacs, președintele UDMR Carei, nelipsit de la nicio vizită a vreunei delegații PSD mai ales că și-a ales fin și consilier din rândul foștilor  angajați ai social-democraților. Evazionistul Kovacs de la UDMR nu a fost preocupat să susțină soarta fermierilor de rând din zona Carei, cei neînregimentați și neafiliați grupurilor de interese așa că vizita fulger s-a limitat la niște parcele de lângă centura Careiului. Culturile de porumb  compromise din cauza secetei prelungite din satele Horea, Scărișoara, Sanislău, Marna, nu au fost vizitate. Satele românești prezintă interes doar când se vrea deschiderea unui punct de trecere a frontierei cu Ungaria.

Nu mai este un secret pentru nimeni că evazionistul care este și președinte la UDMR Carei nu dă doi bani pe comunitatea locală, ultima sa ispravă în acest sens fiind alocarea din bugetul local a 80 de  mii de lei pentru un eveniment monden la care a fost interzis acesul careienilor de rând, al contribuabililor majoritari. 

Ministrul Petre Daea le-a precizat fermierilor că în cazul culturilor distruse de secetă, înregistrate la APIA, aceștia pot accesa un credit cu dobândă avantajoasă de la CEC Bank, pe o perioadă de trei ani, prin intermediul căruia îşi pot finanța continuarea activității.

De asemenea, ministrul le-a dat asigurări fermierilor privind plata subvenției la motorină şi plata a 70% din subvenția APIA pentru anul agricol 2022-2023 în toamna acestui an, spre deosebire de 50%, cât era până în prezent.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu