Câte capitale are România?

• publicat la: 6 februarie 2021
Câte capitale are România?

Tot mai mulți români se întreabă în ultimul timp care este de fapt și de facto capitala  României? București sau Budapesta? Nu mai demult decât în data de 19 decembrie 2020, președintele  UDMR cooptat la guvernare în România, parlamentarul Kelemen Hunor, s-a aflat  la Budapesta pentru a discuta cu Viktor Orban probleme de politică internă a României.

UDMR a votat în Parlamentul României împotriva Legii Trianonului și a votat în Parlamentul European rezoluția pentru Inițiativa “Minority SafePack” privind autonomia etnică. Ungaria vrea ca UE să poată impune autonomia pe criterii etnice statelor membre, deși așa ceva nu este prevazut în Tratatele Europene.

Nu doar vicepremierul României Kelemen Hunor a dat fuga la Budapesta pentru consultări cu mai marii Ungariei ci și noul primar al municipiului Târgu-Mureș.

Primarul Soós Zoltán s-a deplasat la Budapesta, după cum susține la invitația vicepreședintelui Parlamentului Ungariei. Potrivit informării oficiale a edilului din Târgu-Mureș, cea mai importantă întâlnire a avut-o cu Semjén Zsolt, vicepremier al Ungariei (potrivit  Cotidianului „Zi de zi”).
Soós Zoltán susține că… „în cadrul întâlnirilor avute, am arătat că alegerea mea ca primar al Târgu-Mureșului a pus capăt unei perioade politice lungi care a alimentat și a exploatat conflictele etnice, din nou și din nou”.
Imaginea de mai jos cu privire la această vizită a „reconcilierii”, care promovează o dată în plus, chiar de la Budapesta, segregaționismul, separatismul și autonomia teritorială pe criterii etnice, este cât se poate de relevantă și grăitoare în acest sens.  Aceasta e imaginea care atestă  natura discuțiilor.
.
.
În tot acest timp, de pe clădirea organizației guvernamentale Primăria Carei au fost date jos plăcile oficiale cu însemnele statului și înlocuite cu unele negre de către conducerea exclusiv UDMR.
.
.
Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu