Demisii din USR

• publicat la: 14 februarie 2021
Demisii din USR
Deși în fiecare partid sunt probleme legate de demisii sau excluderi, se practică mediatizare acerbă doar în cazul nou înființatului partid AUR. Nu se suflă un cuvânt despre evazionistul dovedit din UDMR care este susținut ca primar  și aproape deloc despre demisia unui membru fondator al USR care afirmă că nu mai are nimic în comun cu cei care conduc acum acest partid.
.
,,În sfârşit
Am demisionat din USR
Luasem hotărârea de mult, dar tot nu am apucat să oficializez decizia.
Poate pentru că deja mă simţeam aşa de străină de această formaţiune politică, că mi se părea irelevant.
Poate pentru că mai speram în ceva? Nu cred. Dar despărţirile în general sunt grele, aşa că a durat un pic.
E clar, nu, de ce plec? Nu mai am ce face aici.
Sunt membru fondator USB şi m-am băgat în politică pentru ca voiam să fac ceva concret şi ştiam ce vreau să fac. Ştiam că pot face, numai să fiu lăsată.
Nu mai am nimic în comun cu oamenii care conduc acum USR-ul, nici ca viziune, nici ca sistem de valori (episodul Odăi a pus capac)
Dar nu regret că am fost parte din această poveste.
Cred că am avut aşteptări nerealiste.
Lucrurile nu se pot schimba atât de radical cum mi-aş fi dorit. Era imposibil ca după nenorociţii ăia de la PSD să vină unii de la polul opus: şcoliţi, cu caracter impecabil, culţi, generoşi, empatici. Nu se poate aşa ceva, nu permite fizică. Aşa că politica românească se transformă în ritmul ei.
Va veni şi vremea unora care vor o politică bazată pe empatie şi responsabilitate, aşa cum îmi doresc eu. Aceşti oameni există deja printre noi şi experienţa USR a fost o şcoală extrem de utilă.
Sper să o valorifice,, scrie pe pagina sa consiliera USR de la sector 1 București, Ilinca Macarie.
.
Ilinca Macarie a demisionat în aceeași zi cu fostul senator USR Florina Presadă, unul dintre cei mai vocali useriști. Presadă a acuzat dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparență și „politica de gașcă”, după numirea lui Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Lasati un comentariu