Liberalii clujeni insistă și refuză Prefect UDMR. Batista pe țambal la Satu Mare

• publicat la: 15 februarie 2021
Liberalii clujeni insistă și refuză Prefect UDMR. Batista pe țambal la Satu Mare

Emil Boc și Daniel Buda, i-au cerut sâmbătă, în cadrul ședinței Biroului Politic Național (BPN), lui Ludovic Orban, președintele formațiunii, funcția de prefect a județului, cedată la negocieri celor de la UDMR, au declarat surse prezente la negocieri, conform G4Media. Potrivit acestora, liberalii clujeni au avertizat că, dacă prefectura rămâne la UDMR, există inclusiv pericolul ,,reactivării curentului naționalist,,  în Cluj.

Nicio reacție din partea celor din Satu Mare, județul unde PNL a cedat  Prefectura UDMR în condițiile  în care  și președintele de la CJ este de la UDMR. După această cedare observăm că județul a devenit aidoma județelor Covasna, Harghita unde UDMR mânuiește  arcușul pe vioară. Deja a fost spart întreg Centrul Civic sătmărean pentru a înlătura orice urmă a lucrărilor proiectate de renumitul arhitect român  Nicolae Porumbescu, un proiect pentru care a fost distins cu Premiul Uniunii Arhitectilor în  1985. Nu mai are  loc în noul proiect  pentru centrul pietonal nici Troița Românească  ortodoxă iar bustul lui Avram Iancu este ținut intenționat în întuneric deși au existat numeroase semnalări. De fântâna arteziană realizată de Lehel Domokos nu se atinge nimeni ci doar de cea proiectată de Nicolae Porumbescu.

Liceele românești se comasează 2 câte 2 de parcă doar numărul elevilor români scade  și ce este mai interesant, se alege ca locație pentru noul liceu obținut din comasare cel cu locația cât mai departe de zona centrală în care tronează jumătate goale liceele maghiare. În județul Satu Mare s-au desființat  multe școli din mediul rural pe  motiv că nu există întrunit  un anumit număr de elevi dar la secțiile unde se predă în limba minorităților funcționează clase și cu 3 sau 5 elevi. În orașul Tășnad au fost DESFIINȚATE toate clasele de liceu iar la Carei încă mai există clase de meserii unde românii nu au acces la fiecare specializare.

În municipiul Carei se înconjoară cu perdea de tuia bustul lui Simion Bărnuțiu și Monumentul Ostașului Român, simbol al luptei de eliberare națională, se înlătură de pe primăria Carei plăcile cu însemnele statului, se renovează o Sală Festivă în incinta primăriei doar cu personaje din cultura maghiară iar solicitarea  ASTRA pentru amplasare a unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public este refuzată și considerată o provocare. Consilierii majoritari ai UDMR au votat în februarie 2015 împotriva amplasării bustului  lui Mihai Eminescu la Carei pe  motiv că aceste nu și-a adus contribuția la cultura locală iar Monumentul comemorativ al Refugiaților din 1940 a fost refuzat a fi amplasat într-un loc decent așa că a fost  nevoie a se apela la bunăvoința parohului bisericii Sf. Andrei. Nimeni nu are curajul să impună legea la Carei celor din conducerea exclusiv UDMR a municipiului și astfel există angajați și consilieri care nu își fac publică Declarația de Avere și Interese.

Acesta este județul în care coaliția PNL-USR a cedat ONG-ului UDMR  Prefectura. Practic, politicienii români au rămas cu capul plecat în fața UDMR.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu