UNIREA-N CUGET ȘI SIMȚIRI la Ardud

• publicat la: 24 noiembrie 2021
UNIREA-N CUGET ȘI SIMȚIRI la Ardud

Marea Unirea realizată în 1918 este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului român. Insuflarea dragostei pentru tradiția noastră, pentru strămoșii noștri, pentru frații noștri români care au fost rupți nedrept de patria-mamă, identificarea cu simbolurile istorice și culturale românești, precum și respectul pentru personalitățile pe care le-a dat acest popor, sunt doar câteva dintre obiectivele care stau la temelia evenimentului din acest an dedicat Zilei Naționale a României la Ardud.
În organizarea Primăriei și a Consiliului Local Ardud, a Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” și a Liceului Tehnologic Ardud în parteneriat cu Centrul Bucovinean de Artă, Școala Populară de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți, Ucraina, Bucovina noastră de nord, expoziția tematică România din suflet de copil cuprinde creații de artă și meșteșuguri realizate de copii din comunitatea românească din Cernăuți, din Ardud și alte localități din Satu Mare și Maramureș. Copiii s-au implicat cu dăruire și și-au pus imaginația la contribuție realizând creații de artă plastică naivă care reflectă mândria de a fi român și bucuria de a sărbători împreună Ziua Națională a României indiferent de granițele geografice sau vicisitudinile istorice.

Gazda evenimentului va fi Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” care va întregi imaginea unității prin simțire și tradiție autentic românească.

Evenimentul vine în sprijinul românilor de pretutindeni care din pricini socio-culturale, geografice sau istorice își asumă zilnic cu stoicism lupta pentru a păstra vie identitatea românească strămoșească.

Vernisajul va fi precedat de depuneri de coroane în localitățile:
– Mădăras– ora 10:00 (locația: bustul lui Ștefan Mărcuș)
– Baba Novac – ora 10:30 (locația: bustul lui Baba Novac)
– Ardud – ora 11:00 (locația: bustul lui Augustin Mircea)
– Gerăușa – ora 11:30 (locația: Monumentul Eroilor)

Accesul și evenimentele dedicate Zilei Naționale a României se vor desfășura în conformitate cu normele în vigoare de prevenție COVID-19.

Lasati un comentariu