În atenția Guvernului Ciucă! Nu vă bateți joc și de românii greco-catolici

• publicat la: 30 ianuarie 2022
În atenția Guvernului Ciucă! Nu vă bateți joc și de românii greco-catolici

Ale cui interese le servește Guvernul Ciucă? În decembrie 2021 au fost  umiliți urmașii românilor expulzați în 1940 de trupele hortyste iar  acum, în ianuarie, se pare că vine rândul creștinilor greco-catolici români.

Miniștri care vor lua parte la ședința de Guvern de mîine, 31 ianuarie 2022, sunt rugați să ia la cunoștință că religia Greco-Catolică din România are 2 subcategorii și anume cea românească și cea maghiară, total diferite  una de cealaltă! Nici măcar Sfintele Paști nu se sărbătoresc la aceeași dată.

Așa că va trebui să modificați formularul  prevăzut pentru Recensământul populației pentru a nu mai gafa la fel cum ați procedat la sedința din 17 decembrie 2021 și ați mai dat o palmă românilor abandonați de statul român în 1940 prin OUG 130 , art.XL.

Biserica greco-catolică română este de rit bizantin și a luat naștere în Transilvania la final de secol XVII din dorința de a dezbina românii și pe criteriul religios.

Nu mai dorim măsluirea recensământului la fel ca cel din 1911 din Transilvania ocupată, când românii greco-catolici au fost trecuți automat ca fiind maghiari și de aici confuzia unor ignoranți că românii nu au fost prezenți în localitățile de aici.

Miniștri care nu au cunoștințe solide de istorie sunt rugați respectuos să solicite date de la istorici sau să consulte câteva volume de la bibliotecă. Nu este nicio rușine  în a te informa dar este rușinos a lua decizii fără un studiu temeinic în prealabil!

Românii greco-catolici nu sunt maghiari. Prima episcopie greco-catolică maghiară a luat ființă abia  în anul 1912, tot ca o metodă de a fărâmița comunitatea românească greco-catolică. În acea perioadă se pedepseau românii patrioți și s-a încercat impunerea limbii maghiare  în bisericile românești. La Carei au fost distruse mormintele protopopilor români greco-catolici doar pentru ca să se piardă orice urmă a existenței  acestor luptători pentru drepturile românilor din acest colț de țară.

Chiar nu ne dorim să fim iar asimilați altor etnii! Procedați întocmai cum ați făcut la Biserica Ortodoxă, care este și română și sârbă. 

Luni dimineață va avea loc la Palatul Victoria o ședință de Guvern în care se va supune aprobării și un proiect de hotărâre  privind desfășurarea Recensământului populației din acest an pe baza documentelor întocmite anul trecut, 2021, când ar fi trebuit să aibă loc. Nu  s-a mai procedat la actualizarea datelor.

 

 

Calendarul de desfășurare a Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi încărcare bază de date RPL2021
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online a populației și autorecenzare asistată de către recenzori autorizați (metoda CAWI)
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în gospodării (cu ajutorul tabletelor)

Daniela Ciută

Paștele la români în anul 1913 în comuna Moftin. Preotul Mureșan întemnițat pentru atitudinea sa demnă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comentarii

de IONEL COSTESCU la 31 ianuarie 2022 - 11:19

O altă mare greșală este aceea că ne consideră pe toți locuitorii „etnici„
Să fie clar: 1) națiunile sunt popoare care au cultură proprie, limbă proprie și o țară a lor.Deci un teritoriu național ( Românii din România aparțin nației române și în consecință nu sunt etnici)
2) minoritățile naționale aparțin altor națiuni dar trăiesc pe un teritoriu ce nu aparține nației lor (ex: rușii, francezii, nemții, etc. din România sau românii din afara granițelor)
3) etnicii sunt populații (popoare)care au o limbă proprie, o cultură proprie, dar n-au un teritoriu propriu (național) ex:curzii
Afirmația la modă că suntem multietnici este cel mai mare afront adus statului național român! Ar însemna că pe acest teritoriu trăiesc mai multe popoare cu limbi proprii, culturi proprii, fiecare în corturile lui dar stăpânul teritoriului este altcineva! AȚI VÂNDUT ȚARA, DOMNILOR GUVERNANȚI?
Partidul Comunist din România a fost scos în afara legii pentru că a acceptat propunerea lui Lenin la Internaționala a III Comunistă că România ar fi un „stat multinațional„. Ca o remarcă această afirmație este mai dulce pentru că totuși recunoaște că românii sunt o națiune. Lenin voia doar să restrângă teritoriul național.Voi, dați toată țara! Întrebare: PE VOI CINE VĂ SCOATE ÎN AFARA LEGII? Cred că e misiunea NAȚIUNII!

Raspunsuri

Lasati un comentariu