Omagierea lui Mihai Eminescu anulată la Sighetul Marmației

• publicat la: 27 ianuarie 2022
Omagierea lui Mihai Eminescu anulată la Sighetul Marmației

Se pare că nu doar la Carei deranjează românul absolut Mihai Eminescu ci și la Sighetul Marmației în județul Maramureș.

La Sighetul Marmației a fost anunțat un eveniment omagial Mihai Eminescu dar….nu a mai avut loc. Locația era Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din municipiul Sighetu Marmaţiei. Manifestarea, cu prezență internațională, a fost pur și simplu anulată. Au intervenit  jandarmii și Poliția. Poetul Laurian Stănchescu nu a fost lăsat să iasă din locul în care era cazat, pentru a se prezenta la eveniment. Nu credem că are vreo relevanță faptul că este  nepotul unuia din cei doi caporali care au arborat opinca românească pe Parlamentul de la Budapesta la data eliberării ei de sub bolșevici de către Armata Română, 4 august 1919.

Acesta  a fost comunicatul care anunța omagierea la Sighetul Marmației a  lui Mihai Eminescu:

Omagiere – Mihai Eminescu – Martir al spiritualității! Miercuri – 26 Ianuarie – ora 16,00! Memorialul Durerii – Sighet!

Grație doamnei Ana Blandiana – Preşedintele fondator al Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din municipiul Sighetu Marmaţiei!

Proces public în Maramureș și lansări de carte … privind viața și moartea lui Mihai Eminescu!…. Deschidem juridic și un Dosar de moarte suspectă pe numele Poetului! Am inițiat demersul și la Procuratura Generală a României! Scriitori, jurnaliști, medici, avocați, preoți, profesori, studenți, elevi, militari, iubitori de Eminescu… și-au anunțat participarea! Vom prezenta documentele vremii… începând din anul 1869-1870…. de când Poetului i s-a deschis Dosar Polițienesc de Urmărire! De parcă Voievodul Culturii și Limbii Române… era tâlharul secolului la 20 ani! Vom evoca patriotismul Poetului și asumarea sacrificiului de Țară!

Inițiatori: Vasile Bodnar – medic savant!

Laurian Stănchescu – poet, istoric literar, jurnalist

sursa jurnalmm.ro

Buletin de Carei

Lasati un comentariu