Mihai Eminescu ignorat la ceas aniversar de Primăriile Carei și Oradea

• publicat la: 16 ianuarie 2022
Mihai Eminescu ignorat la ceas aniversar de Primăriile Carei și Oradea

Sâmbătă, 15 ianuarie, am aniversat 172 de ani de la nașterea românului absolut, poetul național Mihai Eminescu. În toate localitățile din țară, cu câteva excepții, au avut loc manifestări omagiale dedicate poetului nepereche.

Au ieșit  în evidență prin totala ignorare a datei aniversare a poetului național Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale, conducerile primăriilor din Carei și Oradea. Nimeni din conducerile acestor primării nu a participat la momentul aniversar Mihai Eminescu.

Nici măcar pe paginile acestor primării nu a fost marcată data aniversară a poetului național Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale.

.

Municipiul Oradea iese  în evidență și prin închiderea statuii lui Mihai Eminescu într-un dulap de scânduri de peste 5 ani de zile.

Mizerabilă și profund antiromânească atitudinea Primăriei Oradea care s-a remarcat și prin înlăturarea statuii lui Mihai Viteazul din centrul orașului deși nu o avea în proprietate deci nu avea niciun drept asupra ei și a postamentului de pe care a fost dată jos.

Spre deosebire de cele 2 municipii anti Mihai Eminescu, primăriile care se respectă au organizat momente omagiale.

Cluj Napoca

Satu Mare

Sighetul Marmației

Iași

Buletin de Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu