Primarul asistaților sociali și facturile de curent. Ceilalți careieni nu contează?

• publicat la: 27 ianuarie 2022
Primarul asistaților sociali și facturile de curent. Ceilalți careieni nu contează?

Primarul evazionist Kovacs se implică în ajutorarea celor care au primit pe strada Tireamului locuințe sociale. Unii dintre ei fiind posesori de limuzine sau copii din familii cu posibilități. Vrea să se angajeze să reducă valoarea lor la jumătate deși nu administrația careiană le emite dar se pare că le va plăti în cuantum de 50%. Primarul nu precupețește niciun efort pentru pregătirea campaniei electorale. Politica discriminării careienilor  în funcție de interesul primarului este deja o constantă.

În tot acest timp, haosul generat de facturile de curent  nu deranjează Primăria Carei. Sunt careieni care nu primesc facturi de la Electrica de mai multe luni, după ce distribuirea lor nu se mai face cu factorii poștali. La societatea de furnizare de curent electric din Carei nu se intră decât cu certificat verde dar nu toți angajații de acolo îl dețin.

Citiți comunicatul oferit de primarul evazionist  și discriminator!

,,Chiriașii celor 90 de locuințe sociale situate în cartierul Tineretului din municipiul Carei au ajuns într-o situație grea din cauza facturilor uriașe la încălzire, pe fondul scumpirii gazelor naturale. Încălzirea locuințelor se realizează prin sistem centralizat. Primăria Carei va stabili o schemă de compensare, în conformitate cu legislația în vigoare.

”Chiriașii locuințelor din blocurile sociale sunt într-o mare încurcătură din cauza cheltuielilor cu încălzirea. Voi propune Consiliului Local, în conformitate cu prevederile OUG 118/2021, să aplicăm o schemă de compensare și în cazul lor. Vom recalcula ultimele două facturi, astfel încât prețul să fie limitat 0,37 bani/kWh. Astfel, facturile vor fi reduse cu aproape jumătate din valoarea lor”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Pentru a preveni apariția unor astfel de situații, Primăria Carei ia în calcul două variante de replanificare a sistemului de încălzire pentru cele 90 de locuințe sociale. ”Sunt două variante ca, în timpul verii, tot sistemul de încălzire să fie replanificat. O variantă ar fi ca fiecare apartament să fie dotat cu microcentrală proprie. Investiția ar costa circa un milion de lei conform calculelor preliminare. Plus că ar trebui sparți pereții pentru a instala țevile și caloriferele. A doua variantă ar fi să schimbăm cazanele cu altele mai noi, iar consumul ar scădea la 40% față cel actual. Fiecare locatar va avea un repartizor pentru a-și putea plăti consumul real. Această investiție ar costa în jur de 500.000 lei”, a declarat primarul Kovacs.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu