Români umiliți și discriminați în țara lor de un întreg guvern. O lună de la aprobarea OUG 130

• publicat la: 18 ianuarie 2022
Români umiliți și discriminați în țara lor de un întreg guvern. O lună de la aprobarea OUG 130

A trecut deja o lună de la apariția  în monitorul oficial a OUG 130, Ordonanța Rușinii Naționale, prin care doar urmașii românilor expulzați în 1940 de ocupantul hortyst sunt amânați de la plata indemnizațiilor  nu și urmașii minorităților din România persecutate etnic.

În prag de sărbătoarea  Nașterii Mântuitorului, Crăciunul, alianța PSD-PNL-UDMR aflată la guvernare, a amânat plata indemnizațiilor urmașilor românilor expulzați în 1940 de ocupanții hortyști. Legea 154 adoptată în iulie 2021 nu își va produce efectele decât din 2023.

Decizia este cuprinsă în ordonanța de urgență 130 votată la ședința de guvern din data de 17 decembrie 2021. Primul ministru Ciucă și alaiul de miniștri plătiți din contribuțiile noastre la bugetul de stat au semnat OUG 130!

În România anului 2022, la 104 ani aproape de la Marea Unire de la Alba Iulia, există încă români care cer DREPTURI EGALE cu ale minorităților din țară.

Nu vă crapă obrazul de rușine domnule ministru al Muncii precum și celorlați miniștri care au votat această ordonanță?!

Cum este posibil ca tocmai urmașii românilor abandonați de statul român în septembrie 1940, lăsați pradă atrocităților hortyste, să fie supuși din nou umilinței și discriminării? Ce fel de oameni conduc această țară?

Alianța PSD-PNL-UDMR a numit astfel de miniștri în guvernul României.

O mână de români care sunt urmași ai celor expulzați în 1940 doar pentru că nu au vrut să renunțe la identitatea lor națională a ajuns să pună în pericol bugetul consolidat al țării dacă e să ne luăm după motivația din OUG 130 din 17 decembrie 2021.

Asociația românilor expulzați în 1940 în urma Dictatului de la Viena, filiala Carei, a protestat luni, 10 ianuarie 2022, în fața Prefecturii Satu Mare împotriva OUG 130 și a depus un Memoriu adresat ministrului Muncii.

Invocarea efectelor pandemiei se face doar când beneficiarii sunt români!

Pentru minoritari se găsesc mereu fonduri pentru plata indemnizațiilor mult superioare celor propuse spre acordare românilor.

Egalitatea în drepturi nu este aplicată de guvernul trădător CIUCĂ!

Statul român este cel care plătește la ora actuală pensiile refugiaților și expulzaților români deși nu statul român i-a scos din casele lor  în 1940 ci Ungaria Hortystă. În timp ce deportații au primit despăgubiri și de la statul român și de la cel german, românii nu au primit despăgubiri de la statul maghiar pentru perioada de ocupație 1940-1944.

Trădare sau ignoranță din partea guvernului CIUCĂ format din PSD-PNL-UDMR?

Acordați drepturi egale urmașilor românilor expulzați cu cele ale urmașilor deportaților minoritari!

Nu vom renunța la proteste  și vom folosi orice cale de atac pe cale juridică pentru a se reinstaura normalitatea în guvernul Ciucă, pentru acordarea de drepturi egale românilor din România cu ale minorităților!

,,Prin jertfa și sângele vărsat de acei români iubitori de glie s-a clădit țara noastră de azi, astfel că nu putem permite această insultă la adresa urmașilor aflați încă în viață”, a afirmat deputatul Dan Tanasă, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților.

Mulțumim deputaților Dan Tanasă ( Mureș) și Ciprian-Titi STOICA din circumscripția nr. 37 Timiș pentru interpelările depuse la Camera Deputaților precum și deputatului de Maramureș, Darius Pop pentru participarea la protestul din 10 ianuarie. Niciun alt parlamentar nu a dorit să ia atitudine pentru susținerea cauzei urmașilor românilor expulzați în 1940 din casele lor de Ungaria hortystă.

Atragem atenția miniștrilor din guvernul PSD-PNL-UDMR să nu mai discrimineze românii din România! 

ing.Daniela Ciută,

președinte filiala Carei  Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940

 

 

Lasati un comentariu