Romanța anonimilor prezentată la Carei de Ziua Culturii Naționale cu restricțiile de rigoare

• publicat la: 4 ianuarie 2022
Romanța anonimilor prezentată la Carei de Ziua Culturii Naționale cu restricțiile de rigoare
.
Nici Ziua Culturii Naționale  nu e pentru tot românul la fel cum nu a fost  nici Ziua Națională. Alianța PSD-PNL-UDMR de la guvernare a decis ca nici de Ziua Culturii Naționale să nu poată lua parte la manifestările din Teatre toți iubitorii de cultură. Mai ales de cultură națională. Se admite participarea de mii de participanți în spații închise doar la congresele de partid, fie el PNL sau UDMR.
Așa că și la Carei e restricționată participarea românilor  la o manifestare culturală dedicată Zilei Culturii Naționale.
.
Vineri, 14 ianuarie 2022, de la ora 18.00, la Teatrul Municipal Carei va avea loc, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, spectacolul de teatru Romanța anonimilor.
Protagoniștii Teatrului Ararat din Baia Mare au construit un spectacol ce are ca suport versuri din lirica poetului Ion Minulescu. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentul va avea loc cu 50% din capacitatea sălii. Vor avea acces numai persoanele care dețin certificat Covid -19 valid. Păstrarea distanței și purtarea măștii sunt obligatorii pe toată perioada evenimentului.
.
Nici acest anunț nu este transmis bilingv așa cum se procedează în cazul manifestărilor maghiare deși fiecare cetățean careian este cetățean român indiferent de naționalitate. Concitadinii noștri maghiari nu au voie să afle despre acest eveniment de la Teatrul Municipal așa cum ni se comunică și nouă toate evenimentele de limbă maghiară?
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu