Prefectul Roca nemulțumit de activitatea Comisiei mixte și de control precum și de stadiul autorecenzării angajaților

• publicat la: 28 aprilie 2022
Prefectul Roca nemulțumit de activitatea Comisiei mixte și de control precum și de stadiul autorecenzării angajaților
.
Prefectul Radu Roca a condus astăzi prima întâlnire a Colegiului Prefectural de după sărbătorile pascale.

În cadrul ședinței a fost prezentat Raportul cu rezultatele controlului efectuat în perioada premergătoare Sărbătorilor pascale de către Comisia mixtă, comisie instituită conform Hotărârii adoptate în ultima ședință a Colegiului Prefectural.

De asemenea Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare prin directorul executiv Vasile Andrieș a prezentat situația investițiilor pe cursurile de apă la nivelul județului Satu Mare, executate și propuse pentru 2021-2022.
Directorul Direcției Județene pentru Statistică, Cătălin Ghiran a prezentat stadiul Recensământului Populației și al Locuințelor în etapa autorecenzării 15.03 – 15.05.2022 , la nivelul județului Satu Mare.
Prefectul Radu Roca s-a declarat total nemulțumit de activitatea Comisiei mixte și de control.
”A fost o lipsă de colaborare și comunicare între instituții și sper ca acest lucru să nu se mai repete. Prin înființarea acestei comisii am dorit ca acțiunile de control din unitățile de desfacere a produselor alimentare și din piețe să se desfășoare unitar în scop preventiv , lucru care am văzut că nu s-a respectat.” a transmis prefectul Radu Roca.
Legat de recenzare, prefectul Radu Roca le-a reamintit directorilor de instituții deconcentrate din subordine că se dorește o mai mare implicare a lor în privința autorecenzării angajaților.
”Dacă la nivel de UAT –uri , după discuțiile cu primarii lucrurile au început să se miște, la nivelul instituțiilor din subordine , din păcate batem pasul pe loc, ca să nu mai spun că nici rugămintea noastră de a ne raporta situația autorecenzării din unități, în fiecare zi de luni nu a fost respectată. Nu e normal ca din peste 7800 de angajați la nivelul instituțiilor dumneavoastră doar puțin peste 1800 să se autorecenzeze după mai bine de o lună de la începerea campaniei” a spus prefectul Radu Roca.

La capitolul ”Diverse”, directorul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Niculae Dumuța a anunțat apariția unui caz de pestă porcină la o gospodărie din localitatea Odoreu. Acesta a atras atenția și asupra faptului că în Ungaria , lângă granița cu România, au apărut mai multe focare de gripă aviară .

Directorul DSVSA a cerut o mai mare atenție la tranzitul din Ungaria și la comercizlizarea puilor de o zi la persoane fizice.

Lasati un comentariu