Pregătiri la Huta-Certeze pentru Sâmbra Oilor

• publicat la: 11 aprilie 2022
Pregătiri la Huta-Certeze pentru Sâmbra Oilor

Prefectul Radu Roca, alături de conducerea Consiliului Județean Satu Mare, a primăriilor Negrești-Oaș și Certeze dar și a structurilor de ordine și siguranță publică și a serviciilor deconcentrate cu rol de inspecție și control se află în acest moment pe dealul de la Huta-Certeze, pentru a finaliza unele detalii organizatorice, în locația unde pe data de 01 mai 2022 se reia tradiționala sărbătoare a primăverii și a Tării Oașului, Sâmbra Oilor.

De asemenea a fost prezent și reprezentantul unei companii care va asigura dezinsecția și dezinfecția întregii zone pentru a preveni situații nedorite privind sănătatea umană.

Pentru verificarea condițiilor sanitare veterinare de păstrare, prelucrare și servire a produselor alimentare, pe toată perioada de pregătire și de desfășurare a evenimentului în teren se va afla o echipă mixtă formată din reprezentanți ai instituțiilor, respectiv de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie Județean Satu Mare.

Doresc o sărbătoare în siguranță, instituțiile statului să asigure toți participații la această manifestare că produsele și serviciile comercializate sunt conforme, că ne pasă și că veghem la siguranța lor. De asemenea, trebuie să sprijinim și întreprinzătorii, să asigurăm controale eficiente, de prevenire a încălcării legii” – a declarat prefectul Radu Roca.

Scena pe care se desfășoară manifestările este una ,,obosită,, …care necesită mici intervenții înainte de manifestarea amplă din data de 1 mai 2022.

Cel mai mare festival al folclorului şi tradiţiilor oşeneşti, Sâmbra Oilor, va avea loc la data de 1 mai 2022, de la ora 12.00, pe dealul de la Huta Certeze, la graniţa dintre judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu