Numeroși careieni au participat la marcarea Zilei Independenței de stat. VIDEO

• publicat la: 9 mai 2022
Numeroși careieni au participat la marcarea Zilei Independenței de stat. VIDEO

 Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Carei a organizat, luni 9 mai 2022, de la ora 12.15, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din municipiul Carei, un moment omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei.

În cadrul manifestării a fost intonat Imnul Național al României de către Corul Asociației Unirea 2009 Carei, a fost rostit un discurs oficial de către Bogdan Georgescu, directorul instituției organizatoare, a fost oficiat un Te Deum de către preoți ai Protopopiatului Ortodox Român Carei și au fost depuse coroane și flori de către: Primarul municipiului Carei, Subunitățile MAI, Cadrele Militare în retragere și rezervă, PSD, PNL, Forța Dreptei, Asociațiunea ASTRA – Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei, Asociația Unirea 2009 Carei și elevi de la Școala ,,Vasile Lucaciu,, din Carei. Au fost prezenți numeroși careieni.

GALERIE FOTO

În încheiere a avut loc un scurt moment artistic susținut de către trupa Magic Dance a Centrului Cultural Carei, instructor Raluca Păvăluc, Corul Asociației Unirea 2009 Carei, dirijor Nicolae Turău și Grupurile Vlăstarii Codrului și Ceatăra de la Clubul Copiilor și Centrul Cultural Carei, instructor prof. Adrian Pașca.

  

 După manifestare, Direcția de Cultură Carei și Clubul de Istorie a Școlii gimnaziale nr. 1 Carei, au marcat Ziua Regalității la bustul Regelui Ferdinand din Carei,  în semn de respect pentru una dintre cele mai proeminente figuri ale monarhiei române, sub conducerea căruia România a încheiat procesul de realizare a statului național-unitar, prin reunirea tuturor provinciilor românești, Basarabia, Bucovina și Transilvania cu țara mamă.

Deși a fost prezent la manifestare și primarul Kovacs, cu tot cu eșarfa tricoloră, până la această oră nu a fost publicat nimic pe pagina Primăriei Carei. Menționăm că plătim angajați la  un departament de informare și comunicare precum și doi consilieri ai primarului care se ocupă doar de presă.

Buletin de Carei

 





Lasati un comentariu