Primarul ,,nu provocați maghiarii,, participă la inaugurarea sălii IN MEMORIAM Dr. RUDOLF FÁTYOL. Nu și la manifestări identitare românești

• publicat la: 3 mai 2022
Primarul ,,nu provocați maghiarii,, participă la inaugurarea sălii IN MEMORIAM Dr. RUDOLF FÁTYOL. Nu și la manifestări identitare românești

Duminică, 1 mai 2022, de la ora 17.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc inaugurarea sălii memoriale Dr. Rudolf Fátyol și un concert cameral extraordinar, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la nașterea regretatului artist. Ca la orice eveniment al comunității maghiare, cu prezențe din Ungaria, primarul Kovacs e nelipsit. Ține cu orice preț să confirme că e doar primarul maghiarilor, că desconsideră orice eveniment identitar românesc din moment ce le ignoră. Primarul ,,nu provocați maghiarii,, a refuzat să participe în octombrie 2017 până și la cel mai amplu eveniment cultural din județ care a avut loc tocmai la Carei.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Dragoș Georgescu, Manager în Activități de Turism în cadrul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, din partea familiei, Adriana Fatyol, soția regretatului artist, Kovacs Eugen, primarul municipiului Carei și domnul Duffek Mihály, profesor universitar la Universitatea din Debrecen, respectiv domnul profesor Visnyai Csaba.

Aceștia au prezentat în scurtele alocuțiuni detalii despre personalitatea lui Dr. Rudolf Fátyol, considerat unul dintre cei mai mari violoniști ai României.

Discursurile oficiale din deschidere a fost urmate de un concert cameral extraordinar IN MEMORIAM Dr. RUDOLF FÁTYOL , susținut de dr. Duffek Mihály – pian, Luiza Fátyol – soprană, Vlad Răceu – Vioară, Demény Balázs – pian.

Publicul a putut asculta un program variat: W.A.Mozart, L.van Beethoven, R. Schumann, G.Verdi, G. Puccini,R. Strauss.

După concert, cei prezenți au vizitat sala proaspăt amenajată, care îi așteaptă pe vizitatori spre a le prezenta personalitatea maestrului Dr. Rudolf Fátyol.

Evenimentul a fost organizat de Direcția de Cultură a municipiului Carei , Asociația Culturală Rudolf Fátyol, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu