La Carei nu se poate dona sânge decât ocazional

• publicat la: 27 septembrie 2022
La Carei nu se poate dona sânge decât ocazional

În municipiul Carei nu se poate dona sânge decât dacă se organizează din timp o deplasare a Centrului de Transfuzie sanguină de la Satu Mare. Dacă vrei să donezi sânge trebuie să te deplasezi la  Satu Mare sau să aștepți până când Centrul de Transfuzi este invitat la Carei. Plătim impozite și taxe locale la nivel de municipiu dar serviciile oferite sunt la nivel de localitate rurală. E așa de greu să se amenjeze la Policlinică sau Spital un punct în care doritorii să poată dona sânge atunci când vor?

Angajații Instituției Prefectului Satu Mare s-au alăturat campaniei de donare de sânge, denumită generic „Donează sânge pentru a salva o viață” demarată de Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare.

Sătmărenii între 18 și 60 de ani care doresc să doneze sânge sunt așteptați de luni până vineri, între orele 8 – 11,30, la Centrul de transfuzie Sanguină din municipiul Satu Mare, str. Careiului nr. 26.

”Noi nu suntem doar în slujba cetăţenilor , încercăm prin astfel de fapte să îi ajutăm pe cei care au cel mai mult nevoie de noi ca şi oameni.

Doar împreună putem ajuta persoanele aflate în suferință pe paturile de spital!” –prefect Radu Roca .

Așteptăm ca și administrația locală să ia  în calcul astfel de acțiuni la Carei și să se implice pentru deschiderea unui punct de donare în oraș care să deservească toată zona. Nu toți doritorii se pot deplasa până la Satu Mare.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu