Scrisoare deschisă. Se cere anularea  actelor de proprietate pe care le-au emis UAT-urile pe terenurile comunale

• publicat la: 30 septembrie 2022
Scrisoare deschisă. Se cere anularea  actelor de proprietate pe care le-au emis UAT-urile pe terenurile comunale

Asociația Proprietarilor de Terenuri comunale din județele Maramureș și Satu Mare

 

Subsemnatul COZMUȚA GHEORGHE domiciliat în Baia Mare, str. Victoriei, nr. 45, Președintele asociației, prin prezenta vă informez:

Subsemnatul, printr-o petiție i-am solicitat domnului Prim Ministru Nicolae Ionel Ciucă să dispună Prefecturilor să ceară în justiție anularea  actelor de proprietate pe care le-au emis UAT pe terenurile comunale , deoarece sunt ilegale, UAT nefiind îndreptățite la aceste terenuri, acestea aparținând dintotdeauna  românilor care le-au cumpărat, moștenit sau le-au primit contra cost la Reforma Agrară din 1921. Petiția a ajuns la Ministrul Dezvoltării dl. Cseke Attila care a înaintat-o Ministrului de interne dl. Lucian Bode care are în subordine  Prefecturile.

Terenurile comunale în suprafață de  aproximativ 3 milioane de hectare la care au avut dreptul de reconstituire Comunitățile locale din România au făcut obiectul unor abuzuri inimaginabile din partea tuturor instituțiilor statului, în primă fază aceste terenuri  fiind atribuite la Primării, urmând ca ulterior să fie atribuite  la străini în baza Legii 165/2013.

În baza acestei legi Primăria Cicârlău după ce ne-a deposedat  abuziv cu sprijinul instituțiilor de pădurea și pășunea comunală a satului Bârgău, ne-a deposedat abuziv și de un teren agricol comunal pe care l-a dat unei persoane din Budapesta ca să i se piardă urma, bineînțeles nu în zadar.

Deoarece atribuirea abuzivă a terenurilor comunale a devenit o problemă  publică, consider o chestiune de timp până când  terenurile comunale vor reveni celor în drept, motiv pentru care atenționez  primarii din toate localitățile să nu înstrăineze terenurile comunale  pe care le dețin ilegal, întrucât urmează să le înapoieze proprietarilor de drept.

De asemenea solicit actualilor primari să facă un gest de minimă reparație față de abuzurile la care au fost supuși țăranii români de către instituțiile statului și predecesorii lor care au anulat Reforma Agrară din 1921 pentru care au murit sute de mii de români și au obligat țăranii să-și înstrăineze animalele în lipsa pășunilor comunale – să ceară din proprie inițiativă anularea actelor emise abuziv  pe terenurile comunale pentru a-și respecta jurământul depus față de proprii cetățeni.

Persoanelor deposedate de terenuri comunale  le recomand să ceară primarilor  să anuleze actele ilegale și să informeze ziarul Graiul Maramureșului cu primăriile care au  făcut această solicitare, iar celor care nu solicită acest lucru le pot cere demisia pentru încălcarea jurământului.

Comunităților locale care doresc  să-și redobândească terenurile comunale le recomand să se organizeze în  Asociații de proprietari conform Legii 1/2000 și să solicite primăriilor de care aparțin  să ceară în justiție anularea actelor  de proprietate pe care le dețin fiindcă sunt ilegale cât și trecerea lor pe asociațiile nou înființate, iar primarilor care se opun să le facă plângeri penale pentru  deținerea ilegală a acestor terenuri și încălcarea jurământului.

De asemenea solicit Parchetului să verifice din oficiu primăriile care dețin terenuri  comunale, iar  primarilor care nu solicită anularea actelor  de proprietate ilegale pe care le dețin ilegal pe terenurile comunităților locale să le întocmească acte de urmărire penală ca să fie demiși pentru că nu-și merită funcția și sunt destui oameni  cinstiți în țara noastră  care să-i înlocuiască.

 

 

Data: 30.09.2022                               Președinte, Gheoghe Cozmuța

                                                                   Telefon: 0743 53 49 62

Lasati un comentariu