„Ștafeta Veteranilor” va sosi la Carei din 3 direcții

• publicat la: 9 octombrie 2022
„Ștafeta Veteranilor” va sosi la Carei din 3 direcții

„Ștafeta Veteranilor” este evenimentul național care coagulează societatea civilă și militară. Pentru eroii noștri, pentru România! În acest an, Ștafeta Veteranilor a ajuns la ediția a IX-a.

Cu energia transmisă de la eroii de ieri, cei care au luptat pentru această țară, participanții se vor îndrepta spre Carei din trei direcții, pe trei trasee diferite.

Vom sărbători împreună, prin sport, Ziua Armatei României și vom cinsti sacrificiul eroilor de ieri și de azi.
Traseul albastru al Ștafetei Veteranilor, ediția a IX-a, 2022,  a pornit din București, trecând prin Giurgiu, Alexandria, Pitești, Curtea de Argeș, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Craiova, Tg. Jiu, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad și Oradea și se va încheia la Carei, de Ziua Armatei României, prezentând, pe parcurs, onorul, tuturor eroilor de ieri și de azi.
Traseul galben a pornit din București, trecând prin Ploiești, Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Târgu Mureș, Sibiu, Alba Iulia, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, și Zalău și se va încheia la Carei, de Ziua Armatei României, prezentând, pe parcurs, onorul, tuturor eroilor de ieri și de azi.
Traseul roșu  a pornit din București, trecând prin Lehliu Gară, Borcea, Constanța, Babadag, Tulcea, Brăila, Buzău, Focșani, Bârlad, Bacău, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare, Satu Mare și se va încheia la Carei, de Ziua Armatei României, prezentând, pe parcurs, onorul, tuturor eroilor de ieri și de azi.
.

Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintașii noștri, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, dar și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm și rememorează imaginea străbunicilor şi bunicilor noștri care au luptat pentru această ţară şi care sunt parte din ea acum.

Atunci când oboseala își va spune cuvântul, își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: să te ridici și să lupți în continuare. Pentru eroii noștri, pentru România!

Considerație  pentru acțiunile anuale ale Ștafetei Veteranilor, pentru toți cei implicați, pentru toți cei animați de sentimente patriotice!

Vă așteptăm la Carei.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu