Bani de la guvern pentru cheltuielile primăriilor. Sumele primite de unele localități din județul Satu Mare

• publicat la: 19 decembrie 2022
Bani de la guvern pentru cheltuielile primăriilor. Sumele primite de unele localități din județul Satu Mare

Guvernul a alocat, în ședința de astăzi, 1.023.630.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 2.890 de unități administrativ-teritoriale.

Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale, prin Instituțiile Prefecților și Consiliile Județene din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.

Prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate, precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public şi întreţinerea acestuia, salubritate etc.), cofinanțarea proiectelor, plata combustibilului pentru asigurarea încălzirii unităților școlare, asigurarea cu energie termică, plata unor corecții financiare, sentințe, cheltuieli de capital, precum şi alte cheltuieli neprevăzute.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 41 consilii județene, precum și sectorul 6 al municipiului București, 64 de municipii, 181 orașe și 2.602 comune primesc finanțare.

Pentru municipiul Carei s-au alocat 200 de mii de lei dar nu pentru ajutorarea careienilor cu apartamentele distruse în explozia violentă din 27 februarie 2022 ci pentru cheltuielile Primăriei conduse de  un evazionist.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu