Deputat sătmărean cere excluderea UDMR de la guvernare

• publicat la: 2 decembrie 2022
Deputat sătmărean cere excluderea UDMR de la guvernare

Deși UDMR este un ONG și are doar 5% reprezentativitate, are reprezentanți în fiecare minister sau agenție națională! Românii din Carei nu au niciun reprezentant  în conducerea orașului.

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a cerut din nou, excluderea UDMR de la guvernare. Deputatul sătmărean își motivează solicitarea prin faptul că „liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională”.

Dintre liderii UDMR, doar ministrul Sportului, Eduard Novak, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de Ziua Națională a României, spune deputatul sătmărean. La Carei, președintele UDMR este și primar dar de Ziua Națională nu a onorat cu prezența niciun consilier UDMR și nici nu s-a depus vreo coroană de flori. Tupeul și obrăznicia sunt cu atât mai mari cu cât primarul care e președinte la UDMR Carei a folosit bani de la bugetul local pentru a reabilita sediul UDMR, folosește bugetul local pentru a promova manifestări culturale maghiare nu și pe cele românești în preajma sărbătorilor  naționale. Deci pentru folosul și interesul propriu se folosesc banii comunității.

ONG-ul UDMR pretinde viceprimari în localitățile  unde nu au nici 20% etnici maghiari dar la Carei nu acceptă din 2008 niciun român la conducere folosindu-se de faptul că au la consilieri majoritate.

ONG-ul UDMR are în fiecare minister secretari de stat și șefi de agenții deși are doar 5% reprezentativitate. Nu există niciun minister unde UDMR să nu aibă vreun reprezentant. În județul Satu Mare, majoritatea conducătorilor de instituții sunt etnici maghiari deși județul este majoritar românesc.

Guvernul unde PSD și PNL au majoritate este manevrat de UDMR! Lipsa de reacție a președintelui țării și a conducerii Parlamentului României dau posibilitatea unor intervenții ca cea a  lui Csoma Botond la ședința festivă din preajma Zilei Naționale. Evident că liderul UDMR nu a făcut referire la războiele de cucerire a unor teritorii locuite de strămoșii noștri și pentru a căror eliberare s-a luptat veacuri întregi.

https://www.libertatea.ro/stiri/declaratia-deputatului-udmr-csoma-botond-a-aprins-spiritele-la-sedinta-solemna-din-parlament-4362988

„UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Națională. Nici măcar unul de minimă decență, un simplu la mulți ani. Nici pe pagina UDMR nu există vreun mesaj și cred că acest lucru îi descalifică. Cum poți pretinde că reprezinți o țară dacă îți arăți pe față disprețul față de ea? De 15 martie toți de aici le adresăm maghiarilor mesaje de la mulți ani. Și o facem din respect. Nu le cerem să se bucure, deși în această țară guvernează la nivel central și local, au primari, președinți de consilii județene. UDMR are reprezentare mai mare în raport cu numărul de cetățeni de etnie maghiară fiind avantajați foarte mult de sistemul de vot și cu toate astea nu vedem o conexiune a lor cu statul român, nu vedem respect față de însemnele naționale, dimpotrivă. Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, a transmis deputatul PNL de Satu Mare Adrian Cozma.

Readucem în atenție faptul că în Carei, o localitate din România, consilierii majoritari  UDMR refuză ASTRA Carei dreptul de a ridica catarg cu drapel național pe domeniul public și se admite sprijin financiar pentru expoziții plasate în centrul orașului doar cu explicații în limba maghiară.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu