Nașterea Domnului vestită la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2022. VIDEO

• publicat la: 12 decembrie 2022
Nașterea Domnului vestită la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2022. VIDEO

Aseară a avut loc la Carei cea de-a IX-a ediție a Festivalului de Datini și obiceiuri de Crăciun organizat de către ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei. Numeroși colindători sosiți din tot județul dar și din Maramureș, au vestit așa cum se cuvine Nașterea Domnului Isus Hristos.

A fost un adevărat regal de colinde. Publicul a colindat împreună cu fiecare grup și a răsplătit cu îndelungi aplauze păstrătorii obiceiurilor strămoșești.

A fost o sărbătoare a sufletului şi a minţii. Colindele  sunt punţi între generaţiile prezentului şi ale trecutului şi exprimă legătura noastră cu Hristos şi Sfinţii Apostoli.

Și această ediție a Festivalului a avut  o latură caritabilă, pe toată durata manifestării fiind expusă o urnă pentru donații pentru careienii afectați de explozia violentă din 27 februarie 2022.

Astriștii implicați în organizarea evenimentului au deschis evenimentul cu colindul ,,Deschide  ușa creștine,, iar apoi au evoluat rând pe rând cele 9 grupuri de colindători: Asociația județeană a pensionarilor Satu Mare coordonată de Angela Munteanu, corul Parohiei Tiream coordonat de Claudia Pop, elevii clasei a III-a de la Școala gimnazială Avram Iancu Satu Mare, prof.înv.Adriana Calai, grupul de moți din Marna Nouă, Asociația Urmașii lui Lucaciu din Lucăceni coordonați de Mirela Horgoș și Ioan Valeriu, frații Gabriela și Paul Pușcaș împreună cu Sergiu Leca din Cehal, ASTRA Șomcuta mare cu elevi de la Liceul Ioan Buteanu, coord. prof. Alina Talpoș și , binecunoscuții interpreți careieni Ciprian Tempe, Gheorghe Jurj și Viorel Podină și nu în ultimul rând Ansamblul Vițe de Iederă din Satu Mare, coordonatori Ionuț Rotar și Daniel Blaga.

Gazdele, Ciprian Tempe, Mirela Horgoș, Simona Crișan și Amalia Rus  au cinstit colindele primite cu câte un colac mare legat cu tricolor, cocuţi şi dulciuri. Au ajutat la buna desfășurare a întregii activități astriștii  Melania Dari, Rodica Florica Pop, Mariana Elena Mateș, Maria  Nintaș, Ilie Ciută, Marcel Ursan.

Organizatorii mulţumesc publicului spectator care timp de aproape 3 ore a susţinut toate grupurile care au evoluat dar şi sponsorilor şi susţinătorilor care au făcut posibilă această a IX-a ediţie.

Ediția din acest an va putea fi urmărită pe postul județean TV1 Satu Mare.

Sponsori: SAT AN CAREI, TEHNO CAREI, STEFAN CSORDAS SATU MARE, GRUP ASPA CAREI, NICOLAE CHEREGI DE LA CRAMA MURFATLAR, GABRIELA SI MIOARA TUDOR CAREI, DIRECTIA DE CULTURA SI FUNDATIA DE PROMOVARE A TURISMULUI CAREI, ABRA-COM Carei și Buletin de Carei.

Sărbători Fericite!

GALERIE FOTO

 














 

 

 

Lasati un comentariu