Poliția informează. Accidente, sancțiuni, incendiu

• publicat la: 22 decembrie 2022
Poliția informează. Accidente, sancțiuni, incendiu

La data de 20 decembrie a.c., în jurul orelor 19.30, polițiștii sătmăreni au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe raza comunei Batarci, posibil cu victimă.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 40 de ani, domiciliat în municipiul Satu Mare, ar fi condus un ATV pe o stradă din comuna Batarci și, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-ar fi răsturant în șanțul aflat la marginea părții carosabile.

Din accidentul rutier a rezultat rănirea bărbatului, care a fost transportat la Spitalul Județean Satu Mare, unde i-au fost acordate îngrijirile medicale de specialitate.

Totodată, s-a constatat faptul că vehiculul implicat în eveniment nu avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau înregistrare.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

Bărbat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere

La data de 21 decembrie a.c., polițiștii sătmăreni au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 despre faptul că într-un cartier din localitatea Negrești-Oaș, ar fi izbucnit un incendiu, fiind distruse mai multe barăci și bunuri aflate în acestea.

Polițiștii sosiți la fața locului au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă. În urma verificărilor efectuate, aceștia au identificat un bărbat de 31 de ani, domiciliat în aceeași localitate, care ar fi provocat în mod intenționat incendiul.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Siguranța cetățenilor,  prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în data de 20 decembrie a.c., activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, fiind prezenți pe întreaga rază a județului, ocazie cu care au aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 33.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 10 conducători auto, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Unul dintre conducătorii auto, respectiv un bărbat de 40 de ani, domiciliat în comuna Beltiug, a condus un autoturism pe bulevardul Lucian Blaga, fiind înregistrat de aparatura radar cu viteza de 182 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă admisă de 70 km/h.

Lasati un comentariu