Premii din partea ASTRA, Despărțământul Aurel Coza Carei pentru cei mai buni recitatori din lirica eminesciană

• publicat la: 31 ianuarie 2023
Premii din partea ASTRA, Despărțământul Aurel Coza Carei pentru cei mai buni recitatori din lirica eminesciană

Marți, 31 ianuarie 2023,  s-a desfășurat cea de-a șaptesprezecea ediţie a Concursului de recitări „Mihai Eminescu”, organizat de Centrul Cultural Carei cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei şi al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Cei mai mulți concurenți au fost din ciclul gimnazial dar au existat și liceeni iubitori de versuri eminesciene. Nu au lipsit emoțiile, trăirile specifice fiecărui concurs dar toate acestea nu au făcut decât să dea  un plus de valoare interpretării lor.

Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, cunoscută și sub numele de Asociațiunea ASTRA, a susținut constant și a încurajat promovarea în rândul tinerei generații a dragostei pentru cultură și literatură. Mihai Eminescu este poetul nostru nepereche, poetul nostru național atât de apreciat și pe plan mondial. Nu putem sta deoparte atunci când tinerii se implică și depun eforturi pentru a reda cât mai fidel creațiile eminesciene.

La această ediție a concursului de recitări au ieșit  în evidență Bianca David de la Colegiul Național Mihai Eminescu și Matei Vandici de la Școala Gimnazială nr.1 Carei. Cei doi tineri au primit din partea ASTRA, Despărțământul Aurel Coza Carei câte un set de cărți de mare valoare pe care cu siguranță că le  vor răsfoi.

Felicitări tuturor celor care s-au implicat în educarea și pregătirea tinerilor care astăzi au participat la concursul de recitări!

Felicitări câștigătorilor și participanților!

,,Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate,, …
dar Mihai Eminescu rămâne actual și necesar.

Daniela Ciută,

președinte ASTRA, Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei

Lasati un comentariu