Au sosit autobuzele turcești în Carei. Niciun traseu spre blocurile de pe strada Tireamului

• publicat la: 23 februarie 2023
Au sosit autobuzele turcești în Carei. Niciun traseu spre blocurile de pe strada Tireamului

Au sosit la Carei cele şapte autobuze electrice nepoluante, achiziționate în cadrul proiectului Mobilitate 1.

Autobuzele produse de firma Karsan din Bursa (Turcia) vor fi operate de societatea Carei Trans Bus SRL, aflată integral în proprietatea Consiliului Local Carei. Timp de trei ani s-a platit salariu lunar administratorului.

Noul sistem de transport public urmează să fie pus în funcțiune în a doua jumătate a acestui an.

Autobuzele electrice, care sunt dotate și cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, vor circula pe două trasee:

Traseul1: Plecare depou Calea Armatei Române – Ignişului – Zăgănescu- Cimitirului – Viilor – Mioriţei- Bulevardul 25 Octombrie – 1 Decembrie 1918 – Iuliu Maniu – Independenţei, dus, respectiv întors Independenţei- Iuliu Maniu- Cloşca, Crişan, Căplenilor- Agoşton- Calea Mihai Viteazu- Calea Armatei Române.

Traseul 2: Plecare depou Calea Armatei Române- Calea Mihai Viteazu- Agoşton- Căplenilor- Crişan- Cloşca- Iuliu Maniu- Independenţei, dus, respectiv întos -Independenţei – Someş – 1 Decembrie 1918- Bulevardul 25 Octombrie- Mioriţei- Viilor- Cimitirului- Căpitan Zăgăneascu – Ingnişului- Calea Armatei Române.

Aceste trasee pot fi modificate în funcție de solicitările populației. Care populație nu are un program bine stabilit de audiențe  publice. Niciunul din trasee nu deservește  noul cartier de blocuri de pe strada Tireamului.

Tot pentru a doua parte a acestui an este programată punerea la dispoziția careienilor a celor 140 de biciclete achiziționate prin proiectul de mobilitatea urbană.

Prin intermediul celor două proiecte de mobilitate urbană, finanțate din fonduri europene în valoare de 13 milioane de euro, în Carei au fost realizate o serie de investiții importante în infrastructură, precum lucrări de reabilitare și modernizare a carosabilului și a trotuarelor, de extindere a pistelor pentru bicicliști, construcția și modernizarea stațiilor pentru călători, amplasarea cadrelor de parcare a bicicletelor, construcția depoului și amenjarea spațiilor verzi, se specifică în comunicatul Primăriei Carei. Banii s-au încasat, facturile către executanți au fost plătite dar cum arată lucrările, calitatea lor, nu are importanță pentru conducerea primăriei. Important pentru ei este că s-au încasat sporurile de proiect pentru cine trebuie.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu