Bugetul Careiului pe anul 2023 s-a votat fără dezbatere publică prealabilă. Societatea civilă desconsiderată constant

• publicat la: 2 februarie 2023
Bugetul Careiului pe anul 2023 s-a votat fără dezbatere publică prealabilă. Societatea civilă desconsiderată constant

Tandemul Kovacs-Keizer care conduce dictatorial municipiul Carei ne mai oferă o mostră de sfidare la adresa cetățenilor și a legislației din România, țara ai cărei demnitari sunt. Totul cu acordul tacit al instituțiilor guvernamentale din România.

Astăzi, 2 februarie 2023 a avut loc o ședință ordinară a Consiliului Local. Proiectele suplimentare incluse pe Ordinea de Zi nu sunt făcute publice!

Primarul evazionist Kovacs a inițiat proiect de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Careiului pentru anul 2023 FĂRĂ a-l supune dezbaterii publice, FĂRĂ a iniția un dialog real și dezbateri cu cetățenii, societatea civilă și sectorul privat. Mai este valabil votul consilierilor în acest caz?

BUGETUL pe anul 2023 al municipiului Carei a fost aprobat FĂRĂ respectarea prevederilor  Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, art. 39 alin. (3).

Bugetul pe anul 2023 al municipiului Carei nu a fost publicat nici măcar după ce a fost votat de consilierii locali. Adică pentru tandemul Kovacs-Keizer nu există decât grupul lor de interese nu și careienii, societatea civilă!

Pentru careieni nu este o noutate lipsa de dialog și de transparență din partea Primăriei Carei dar este curios că nici partidele politice nu doresc respectarea legislației în cadrul UAT Municipiul Carei.

În cadrul ședinței CL de azi, primarul evazionist a încercat să prezinte câteva detalii despre bugetul pe anul 2023 și a început cu istoricul bugetelor din anii 90. Directorul economic, Gindele Emese, a asistat la prezentarea primarului fără să aibă nicio intervenție.

Lipsesc cu desăvârșire din Ordinea de Zi făcută publică și proiectele de hotărâre votate în ședința de azi, 2 februarie 2023, lipsesc totalmente rapoartele de specialitate de la proiectele de hotărâre, Achizițiile publice din 2019 încoace….site-ul www.municipiulcarei.ro este varză! Plătim din banii careienilor  un administrator care nu se achită de sarcini sau e incompetent. Așa se întâmplă când angajările se fac pe alte criterii decât competența.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu