Peste 29 tone de produse second hand, oprite la intrarea în ţară punctul Petea

• publicat la: 18 februarie 2023
Peste 29 tone de produse second hand, oprite la intrarea în ţară punctul Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu produse second-hand, constând în îmbrăcăminte și mobilă, întrucât șoferii nu au putut prezenta documentele legale.

Vineri, 17 februarie a.c., la ora 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean român în vârstă de 48 de ani, conducând un automarfar marfa DAF, având numere de înmatricularede România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 9.700 kg de produse second-hand, de la o firmă din Germania pentru o asociație din județul Satu Mare.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunii de curățare.

Câteva minute mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în România, conducând o ansamblu rutier format din cap tractor marca MAN și remorcă, un cetățean român în vârstă de 35 de ani. Mijlocul de transport era încărcat cu 19.320 kg produse second-hand, provenite de la o firmă din Polonia, a căror destinație era o societate comercială din județul Bistrița Năsăud.

Lucrătorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare prezenți în PTF Petea au stabilit că nici aceste bunuri nu pot intra pe teritoriul țării noastre, din același motiv –  marfa nu a fost supusă operațiunii de curățare.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu