Peste 7.000 kg produse second-hand, oprite la intrarea în țară și returnate în Ungaria

• publicat la: 8 octombrie 2023
Peste 7.000 kg produse second-hand, oprite la intrarea în țară și returnate în Ungaria

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu peste șapte tone de produse second-hand provenite din Danemarca.

Sâmbătă, 07 octombrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților pe sensul de intrarea în România un cetățean român în vârstă de 54 de ani, din județul Constanța. Acesta conducea un automarfar marca Scania, cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta articole second-hand (îmbrăcăminte și încălțăminte) provenite din Danemarca, marfă ce urma să ajungă în judeţul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 7.295 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție), fiind considerate deșeuri.

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul  maghiar.

Lasati un comentariu