Zeci de tone de mărfuri second-hand fără documente legale oprite la intrarea în România de frontieriștii sătmăreni

• publicat la: 5 februarie 2023
Zeci de tone de mărfuri second-hand fără documente legale oprite la intrarea în România de frontieriștii sătmăreni
Zeci de tone de deșeuri bat la porțile României. Țările occidentale nu știu să își administreze deșeurile și le trimit în România?

 

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu produse second-hand, constând în îmbrăcăminte și textile, întrucât șoferii nu au putut prezenta documentele legale.

Sâmbătă, 04 februarie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean român în vârstă de 46 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 15.000 kg de produse second-hand (textile), de la o firmă din Germania pentru o asociație din județul Maramureș.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție.

În jurul orei 15.00, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în România, conducând o autoutilitară marca Mercedes Benz, cu semiremorcă, un cetățean român în vârstă de 40 de ani. Mijlocul de transport era încărcat cu 19.286 kg produse second-hand (îmbrăcăminte și textile), provenite de la firme din Germania și Olanda, a căror destinație era o societate comercială din București.

Lucrătorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare prezenți în PTF Petea au stabilit că bunurile respective nu pot intra pe teritoriul țării noastre, deoarece șoferul nu a putut prezenta pentru marfa pe care o transporta certificat de dezinsecție și dezinfecție.

În cele două cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Lasati un comentariu