Jandarmi sătmăreni pregătiți pentru acordarea primului ajutor

• publicat la: 30 martie 2023
Jandarmi sătmăreni pregătiți pentru acordarea primului ajutor

Cu sprijinul colegilor noștri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare, a treia serie de cursanți formată din jandarmi sătmăreni care încadrează domeniul operativ și-a conturat abilități pentru a putea acorda un prim ajutor de bază în situații deosebite.

Doamna plt. adj. Ramona Ardelean – coordonator SMURD Satu Mare i-a instruit pe jandarmii sătmăreni și le-a oferit informații de bază despre modul de acțiune în situații care să necesite prim ajutor imediat.

Sesiunea a constat atât în pregătire teoretică, cât şi practică, fiind exersate manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator la adult, copil și sugar, cele specifice obstrucției căilor respiratorii precum și metode de evaluare primară, extragerea de urgență și imobilizarea pacientului în caz de traume rezultate în urma unor accidente rutiere (biciclist, motociclist, șofer, pasager, pieton).

Principalul obiectiv al acestor cursuri este de a forma deprinderi pentru aplicarea de tehnici și manevre de prim ajutor fără echipamente speciale în situațiile în care jandarmii ajung primii și intervin la diferite evenimente în urma cărora au rezultat vătămări corporale, ca să poată ajuta victimele până la sosirea personalului specializat.

Acordarea primului ajutor în situații de urgență poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Le mulțumim colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare pentru că ne-au împărtășit din profesionalismul și experiența lor de salvatori!

Lasati un comentariu