Comemorare Corneliu Balla la Carei

• publicat la: 11 aprilie 2023
Comemorare Corneliu Balla la Carei

Marți, 11 aprilie 2023, cu ocazia aniversării a 93 de ani de la nașterea poetului, profesorului, traducătorului și publicistului Corneliu Balla, a avut loc un scurt moment comemorativ la placa omagială așezată de către Centrul Cultural pe blocul unde a locuit acesta, din cartierul Republicii.

Cu această ocazie, protopopul greco-catolic de Carei, pr.Lucian Cociorva a oficiat o slujbă de pomenire, iar Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei, a depus o coroană de flori, în semn de recunoaștere pentru tot ce a făcut Corneliu Balla pentru cultura careiană.

Tot azi, în cadrul proiectului Minutul de Cultură, în fața Teatrului municipal au fost expuse fotografii din viața lui Corneliu Balla. La Castel nu se mai acceptă expoziții de fotografie cu personalități românești.

Corneliu Balla a fost un reprezentant important al culturii careiene. S-a născut la 11 aprilie 1930, la Olosig, județul Bihor. A fost cunoscut sub pseudonimul literar Gabriel Rațiu. Traducător de excepție, publicist şi poet, a debutat editorial cu volumul “Logosclipuri” (2001), la editura Dacia. A urmat volumul “Jugul cel blând”, în anul 2003, iar în 2008 i-a fost publicat post mortem volumul “Zarca”. Între 1990 și 1992 a fost directorul Inspectoratului județean pentru cultură Satu Mare. A încetat din viață la 24 iunie 2006.

Lasati un comentariu