Marș pentru viață la Carei

• publicat la: 1 aprilie 2023
Marș pentru viață la Carei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Protopopiatul Carei, ATOP Carei și instituțiile de învățământ din Carei, au participat la Marșul pro-viață organizat în Carei la data de 31 martie 2023.

Marșul pentru viață este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției. Scopul lui este creșterea gradului de conștientizare a societății/ a careienilor, cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii.

Tema actualei ediții a Marșului pentru viață: „Viitorul este pro-viață”. Evenimentul promovează responsabilizarea persoanelor și a societății față de copiii nenăscuți și sprijinul pentru mame și copii.

În România, evenimentul ajunge anul acesta la a 13-a ediție națională.

Au fost prezenți  sute de tineri din Carei, elevi ai școlilor și liceelor din oraș, care au realizat pancarte cu tematică pro-viață, fiind îndrumați de profesorii acestora. Dintre cei prezenți, studenta voluntară pro-viață: Andreea-Ioana Mocan și-a susținut opinia privind viața: ,,Sunt pro-viață de când am conștientizat că Viața este miracolul existenței. Viața este cel mai frumos dar oferit de Dumnezeu omului. Îi sunt recunoscătoare atât mamei mele cât și tatălui meu pentru șansa bucuriei de a trăi. Consider că noi, ca tineri avem datoria de a ne implica activ în comunitate protejând și susținând viața. De asemenea fiind alături atât de prietenele noastre, cât și de femeile aflate în criză de sarcină și copiii acestora, vom deveni vocea celor fără de voce.”

Nașterea de prunci este o mare bucurie și binecuvântare de la Dumnezeu. Dând viață altora, omul imită actul creator al lui Dumnezeu.

,,Cine să apere pruncii nenăscuți de crimele care se fac cu fiecare avort și cine să lupte pentru dreptul la viață al fiecărui copil nenăscut, dacă nu Biserica creștină în care Hristos e prunc – Hristos în familie – Hristos Învățător – Hristos vindecător – Hristos pătimitor prin Cruce – Este Hristos Mântuitorul lumii și salvatorul umanității”. (Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului).

Lasati un comentariu