Ședință de Guvern. Ajutoare pentru străini și nimic pentru eliminarea discriminării românilor prin Legea 154/2021

• publicat la: 25 aprilie 2023
Ședință de Guvern. Ajutoare pentru străini și nimic pentru eliminarea discriminării românilor prin Legea 154/2021

Miercuri, 26 aprilie 2023, va avea loc o ședință de Guvern. Printre numeroasele proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi se află și două puncte privind analiza cuantumului ajutoarelor acordate de statul român cetățenilor străini precum și un plan de management aferent porțiunii din Dunăre care străbate țara noastră.

1.ANALIZA referitoare la PROIECTUL DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind stabilirea cuantumului, condiţiilor şi a mecanismului de acordare a sumelor forfetare potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina

2.  ANALIZA referitoare la PROIECTUL DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea Planului naţional de management actualizat aferent porţiunii din bazinul hidrografic internaţional al fluviului Dunărea care este cuprinsă în teritoriul României

Tot  pe agenda ședinței de guvern din 26 aprilie 2023 figurează 9 inițiative legislative din partea  unor parlamentari sau grupuri de parlamentari.

Nici măcar din greșeală nu există vreo inițiativă legislativă privind solicitarea unei rectificări bugetare pentru eliminarea discriminării urmașilor românilor persecutați etnic în 1940, Legea 154/2021 făcându-și efectul doar pentru urmașii minoritarilor din România.

Acesta este interesul parlamentarilor  pentru poporul român, pentru urmașii românilor persecutați etnic și expulzați în 1940. Discriminarea se pare că nu prezintă interes pentru parlamentari.

Dintre cele 9 inițiative legislative una aparține  parlamentarului sătmărean Radu Panait dar aceasta se referă  modificarea și completarea Legii nr. 114/1996 privind locuințele, cu modificările și completările ulterioare, în sensul introducerii termenului de „locuință socială în regim de urgență” și reglementarea, în consecință, a condițiilor de acces la această nouă categorie de locuințe.

În județul Satu Mare, unul dintre cele mai grav afectate în 1940 de teroarea hortystă, parlamentarii se tem să ia taurul de coarne și să ceară imperios restabilirea egalității în drepturi pentru urmașii românilor persecutați etnic în 1940 cu urmașii minoritarilor.

La ora actuală, Legea 154/2021 își face efectul doar pentru urmașii minoritarilor, doar aceștia primesc indemnizații de la statul român.
Guvernul Ciucă se pare că își face un titlu de glorie din a menține de 3 ani de zile DISCRIMINAREA urmașilor românilor persecutați etnic în 1940.

.

Buletin de Carei

comentarii

de Paulina Jipa la 26 aprilie 2023 - 00:26

Sa va fie rușine înguibatilor ! Vă bateți joc în continuare de beneficiarii Legii 154/ 2021 ! STOP DISCRIMINARII
ROMÀNII CER DTREPTUTI EGALE CU CU MINORITARII DIN ROMÂNIA
JOS GUVERNUL ! ALEGERI ANTICIPATE

Lasati un comentariu