Ziua Pământului marcată la Satu Mare

• publicat la: 21 aprilie 2023
Ziua Pământului marcată la Satu Mare

În fiecare an în 22 aprilie sărbătorim ”Ziua Pământului” un prilej de a ne aminti că existăm datorită  Pământului care ne oferă cu generozitate darurile sale, dar din păcate omenirea nu răspunde cu aceeași generozitate.Această zi a fost fondată  prima data în 1970 în SUA cu scopul de a atrage atenția clasei politice asupra necesității protejării mediului înconjurător.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ .

În zilele noastre , din păcate ne gândim prea puțin la mediul care ne înconjoară, apăsați de grijile zilnice uităm că trebuie să protejăm planeta. Fiecare zi, fiecare gest este un pas mic în protejarea planetei.

Pentru a marca acest eveniment și pentru a atrage atenția asupra acestor efectelor negative pe care activitatea zilnică le are asupra Pământului , angajații Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare au demarat campania ”Gesturi mici pentru Pământ! ” .

În cadrul acestei campanii angajații agenției s-au împărțit în mai multe echipe care au încercat ca prin acțiunile lor să limiteze efectele negative ale vieții zilnice :

  • O echipă a ecologizat digul r.Someș, au colectat deșeurile lăsate de cei care vizitează zona dar uită că e o zonă verde care trebuie păstrată ”Verde”.
  • Echipa care a plantat copaci, chiar dacă este un singur copac , el ne va răsplăti cu un aer mai oxigenat și nu în ultimul rând cu o biodiversitate variată. Este indicat ca populația să valorifice cât mai eficient grădinile pe care le au, plantarea copacilor, arbuștilor și chiar a florilor aduce beneficii aerului și viețuitoarelor.
  • Echipa care a colectat selectiv deșeurile și le-a predat la centre de colectare. Fiecare deșeu care este predat în vederea reciclării aduce un beneficiu planetei și limitează poluarea produsă de ambalaje. Deasemenea există magazine care oferă beneficii populației pentru pet-urile, sticla și dozele de aluminiu predate.
  • Echipa verde care a ajuns la servici folosind mijloace de transport prietenoase cu mediul.

Toate aceste acțiuni sunt lucruri simple pe care fiecare din noi le poate face câteodată, să încercăm să renunțăm măcar câte o zi  la autoturismul personal  să începem să nu mai aruncăm deșeurile în locuri neamenajate și să folosim reciclarea selectivă . Toate aceste gesturi mici aduc beneficii zilnice planetei noastre.

Lasati un comentariu